Çizmeleri Giyen Baskan Örki Sel Magdurlarinin Yardimina Kostu

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ile birlikte, Pamukkale’de yasanan ve DSI’nin 100 yilda bir yasanan sel afeti olarak adlandirdigi afetten etkilenen Karahayit, Akköy, Haytabey ve Uzunpinar mahallelerini ziyaret etti. Çizmeleri giyen Baskan Örki, “Meydana gelen yaralari hem Büyüksehir Belediyemiz hem de Pamukkale Belediyemiz el ele vererek saracagiz” dedi.

Çizmeleri Giyen Baskan Örki Sel Magdurlarinin Yardimina Kostu


Türkiye’de birçok ili etkisine altina alan yagislardan Pamukkale ilçesi de olumsuz etkilendi. Denizli merkez ve ilçelerinde etkili olan saganak ve dolu yagisi hayati felç ederken, ekili araziler zarar gördü. Pamukkale’de yogun yagislar sonrasi sel afetinden en çok etkilenen Akköy, Karahayit, Haytabey ve Uzunpinar mahalleleri oldu. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut ve Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ile birlikte selde zarar gören mahalleleri ziyaret ederek, vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti, yasanan afetle ilgili vatandaslardan bilgiler alindi.

Çizmeleri giyip sel magdurlarina yardima kosan Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Pamukkale’mizde yasanan ve DSI’nin 100 yilda bir yasanan sel afeti olarak adlandirdigi afetten etkilenen Akköy, Karahayit, Haytabey ve Uzunpinar mahallelerimizi ziyaret ettik. Bölgemiz son yillarin en kurak kis mevsimi yasadi. Ancak Nisan ayi itibariyle özellikle il merkezimiz ve merkez ilçelerimiz etkili olan kar, dolu ve kuvvetli yagislar günlük hayati olumsuz etkiledi. Pamukkale Belediyesi olarak meteorolojiden uyarilari dikkate alarak sürekli teyakkuz halindeyiz. Belediyemiz tüm ekipleri ile PAKUT timimiz hali hazirda. Geçtigimiz gün DSI’nin 100 yilda bir yasanan sel afeti olarak nitelendirdigi sel felaketinde, ilçemize düsen yagis miktari beklenenden çok daha fazlaydi. Mahallelerimizde meydana gelen yaralari hem devletimiz, hem Büyüksehir Belediyemiz hem de Pamukkale Belediyemiz el ele vererek hizla saracagiz. Tüm halkimiza geçmis olsun dileklerimi sunuyorum. Rabbim tün afetlerinden milletimizi korusun” dedi.

Kaynak: İHA