Balikesirli Ögrenciler Destan Yazan Kahramanlari Canlandirdi

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, Imam Hatip Ortaokulu ögrencilerinin sahneledigi ‘Destan Yazanlar. Sanli Kahramanlarimiz’ konulu program ilgi gördü. Okulun salonunda düzenlenen programda Halide Edip Adivar ve Mehmet Akif Ersoy’dan Nene Hatun’a kadar kahramanlari canlandiran ögrenciler büyük alkis aldi.

Balikesirli Ögrenciler Destan Yazan Kahramanlari Canlandirdi
Programda görev alan 6 ögrenci tarihi kahramanlari canlandirirken, programin sonunda da oratoryo Istiklal Marsini seslendirdi. Programda görev alan ögrenciler, gösterilen ilgiden memnun olurken, Imam Hatip Ortaokulu Müdür Yardimcisi Mustafa Deveci, ögrencilerdeki tarih bilincinin gelistirilmesinin amaçlandigini söyledi.

Nene Hatun’u canlandiran Sare Döner, “Ben Nene Hatun’u canlandirdim. Gayet güzel bir etkinlik oldu. Herkes bizi izledi” dedi.

Ilknur Baydar da, “ Bu gün biz destan yazan kahramanlarimizi canlandirdik. Ben Halide Edip Adivar’i oynadim. Tarihimizi yasatmaliyiz. Seyirciler bizi çok begendi. Çok mutluyuz” dedi.

Halit Duran ise,” Biz arkadaslarimizla Desten Yazan Kahramanlari canlandirdik. Ben Mehmet Akif Ersoy’u canlandirdim. Mutluyuz. Seyirciler de begendi” dedi.

Emine Demir de, “Ben, Serife Baci rolünü canlandirdim. Bundan da çok gurur duyuyorum. Sanli kahramanlarimizdan biri oldugu içinde ayrica gururluyum” dedi.

Müdür Yardimcisi Mustafa Deveci ise, “ Bu etkinligimizde ögrencilerimiz, Milli Mücadelenin ana kahramanlarindan Halide Edip Adivar, Mehmet Akif Ersoy ve Nene Hatun gibi kahramanlari canlandirdi. Amaç, onlarin hayatini ögrencilere ögretmek, yasatmak, neler yasadiklarini anlatmakti. Ögrencilerimize ve emegi geçen Türkçe ögretmenimiz Ummuhan hanima tesekkür ediyoruz. Çok güzel bir etkinlik oldu. Devamini diliyoruz. Insallah, çocuklarimiz Anadolu Mücadelesinin verdigi mesaji, milli mücadelenin verdigi mesaji almislardir diye umut ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA