Aydin'da 'En Güvenligi Siginagimiz; Aile' Semineri Düzenlendi

Aydin Il Müftülügü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Il Müftülügü Konferans Salonu’nda ’En Güvenligi Siginagimiz; Aile’ semineri düzenledi.

Aydin'da 'En Güvenligi Siginagimiz; Aile' Semineri Düzenlendi


Istanbul Emekli Basvaizi Mustafa Akgül’ün konusmaci olarak katildigi program, saygi durusu ve Istiklal Marsi akabinde Kur’an-i Kerim tilavetinin icra edilmesiyle basladi.

Aydinli vatandaslarin yogun katilimlari ile gerçeklesen seminerde, Il Müftüsü Hasan Günes açilis konusmasini gerçeklestirdi.

Il Müftüsü Hasan Günes, "Aile, kadin ve erkek arasinda sahitlerin huzurunda gerçeklestirilen mesru bir nikâh akdiyle kurulur. Kadin, aile yuvasi kurunca anne olur; anne olunca da cennet onun ayaklarinin altina serilir. Anne, merhametin, sefkatin ve fedakârligin adidir. Sevgi ve muhabbetin kaynagidir. Erkek, aile ocagi kurunca baba olur. Baba, adalet, huzur ve güven demektir. Ailenin diregi, sarsilmaz dayanagidir. Anne ve baba insanin varlik sebebidir" dedi.



Programin onur konugu olan Istanbul Emekli Basvaizi Mustafa Akgül, salonu saatler öncesinden dolduran katilimcilara ’Size ve Evladiniza Mutlu Yuva’’ temali sunumunu gerçeklestirdi. Emekli Basvaiz Mustafa Akgül konusmasinda, "Mutlu bir yuva için evlilik öncesi ve sonrasi yapilmasi gerekenler, huzurlu bir aile olmanin temel yapi taslari ve anne babalara düsen görevler, gibi basliklarin oldugu birçok konuya degindi.

Hayatinin kirk yilini bu meslege adadigini, yüzlerce seminer ve toplantilara katildigini dile getiren Akgül, bu zaman zarfinda biriktirdigi hatiralari salonda bulunanlara aktardi.

En Güvenli Siginagimiz; Aile konulu seminere, Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ömer Turan, Il Saglik Müdürü Dr. Eser Senkul, emekli il müftüleri, il müftü yardimcilari, ilçe müftüleri ve çok sayida vatandas katildi.



Seminer sonunda 19 Mayis’ta Diyanet Isleri Baskanligi’nin ’Bugün Bütün Camilerde Mihrap ve Minberde Gençler Var’ programi çerçevesinde imamlik ve müezzinlik yapan gençlere hediyeler verildi.

Kaynak: İHA