Agiz Ve Dis Sagligi Merkezinin Altyapi Çalismalari Büyük Bir Sürat Ve Titizlikle Yapiliyor

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesinde (BSEÜ) 25 Haziran 2021 tarihli Cumhurbaskani Karariyla kurulan Dis Hekimligi Fakültesinin ögrenci alimina yönelik çalismalari ile saglik bloklarinda hizmet verecek olan Agiz ve Dis Sagligi Merkezinin altyapi çalismalari büyük bir sürat ve titizlikle yapiliyor.

Agiz Ve Dis Sagligi Merkezinin Altyapi Çalismalari Büyük Bir Sürat Ve Titizlikle Yapiliyor
Saglik Bakanligi Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügü Agiz ve Dis Sagligi Daire Baskani Doç. Dr. Emre Korkut ve beraberindeki heyet tarafindan takdir edilen projenin kisa süre içerisinde tamamlanmasi hedeflenirken, Dis Hekimligi Fakültesinin 2023-2024 Egitim Ögretim yilinda ögrenci kabulüne yönelik çalismalarda da sona yaklasildi.

Yapimi devam eden Agiz ve Dis Sagligi Merkezinin BSEÜ ile birlikte kente büyük bir deger katacaginin altini çizen BSEÜ Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir, “Dis Hekimligi Fakültemizi de ilimizin saglik hizmetleri için en az Tip Fakültemiz kadar önemsiyoruz. Altyapi çalismalarini tamamlamak üzere oldugumuz Dis Hekimligi Fakültemizde en yakin zamanda akademik yapilanmamizi da tamamlayip ögrenci alimina baslayacagiz. Dis Hekimligi Fakültemiz de ilimize dis sagligi ve tedavisi noktasinda hizmet edecek ve Bilecik’in saglik sehri olmasi hayalimize bizi bir adim daha yaklastiracaktir. Agiz ve Dis Sagligi Merkezimizin kurulmasiyla ilimizde hâlihazirda 28 olan dis ünite sayisinin 2 katina çikacak. Ortodonti, çene cerrahisi gibi uzmanlik gerektiren klinik operasyonlar artik Bilecik’te yapilabilecek, bu da vatandaslarimizin saglik ihtiyaçlari için baska illere gitme problemini ortadan kaldiracaktir. Ilimizde yasayan vatandaslarimizin yerinde ve yeterli saglik hizmeti alabilmesi için büyük önem tasiyan Agiz ve Dis Sagligi Merkezimiz tamamlandiginda üniversitemize ve ilimize büyük katkilar saglayacaktir” dedi.

Dis Hekimligi Fakültesinin 2023-2024 Egitim Ögretim Yilinda ögrenci kabul edebilmesi için yogun bir çaba sarf edildigini belirten Rektör Beydemir, sözlerine, “Tip Fakültemizin kurulmasi üniversitemize ve ilimize büyük bir katki saglamisti. Saglik Bakanligi ile yaptigimiz afiliasyon neticesinde Bilecik Egitim ve Arastirma Hastanemizde, ilimizde bugüne kadar yapilamayan pek çok basarili operasyona imza atildi. Sehir disina gitmek zorunda kalan vatandaslarimizin artik saglik hizmetine kolay, yerinde ve yeterli erisimini sagladik. Kardiyoloji, Kulak Burun Bogaz, Bas-Boyun Kanseri ameliyatlari gibi uzmanlik gerektiren ve ilimizde daha önce yapilamayan pek çok ameliyati Tip Fakültesi akademisyenlerimiz basariyla gerçeklestirdi. Dis Hekimligi Fakültemiz ile Agiz ve Dis Sagligi Merkezimizin tamamlanmasi ile de sehrimizin bu konudaki ihtiyaçlarina cevap verebilecegiz. Bir yandan akademik kadromuzu olustururken diger yandan ögrenci alimi için gerekli çalismalari tamamliyoruz. Umut ediyorum ki 2023-2024 Egitim Ögretim Yilinda Dis Hekimligi Fakültemiz için de ögrenci kabulüne baslamis olacagi” seklinde devam etti.
Kaynak: İHA