24. Uluslararasi Altin Safran Festivali Programi Belli Oldu

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, bu yil 24’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararasi Altin Safran Festivali için 102 ülkeden bin 478 belgesel film basvurusunun yapildigini bildirdi.

24. Uluslararasi Altin Safran Festivali Programi Belli Oldu
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 8-10 Haziran’da düzenlenecek "24. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali"nin programi belli oldu.

Festival Komitesi Baskanligini yürüten Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, gazetecilerle bir araya gelerek festivalle ilgili bilgi verdi.

Baskan Köse, festivalin ilçe tanitimina katki sagladigini belirterek, “Öncelikle çok zor 24 sene bir festivali kesintisiz sürdürmek. O yüzden bu süreç içinde 24 yil bu festivalin devam etmesine katki saglayan geçmis dönem tüm belediye baskanlarina, festivalin komitesinde yer alan, görev alan ve katki saglayan, emek veren tüm komite üyelerine de öncelikle çok tesekkür etmek istiyorum” dedi.

“Festivalin 24’üncüsünde yine komitemiz festival komitesi sivil toplum örgütleri, üniversitemiz hep birlikte yine çok güzel içerikli, dolu dolu içerigi olan bir program hazirladik” diyen Köse, “Önceden biliyorsunuz Eylül ayinda yapiliyordu. Artik Haziran ayinda ikincisi yapiliyor. Geçen sene de öyleydi. Festivalimize biz açik hava sinemalariyla basliyoruz. Geçen sene de öyle yapmistik. Dün aksam itibariyle Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nin bahçesinde açik hava sinema gösterilerimiz basladi.

Havanin soguk olmasina ragmen gerçekten yogun da bir ilgi var. On gün boyunca saat sekizde baslayacak. Önce bir kisa belgesel filmi film. Sonrasinda da bir sinema filminin gösterimi olacak. Birbirinden degerli çok güzel belgeselleri ve sinema filmlerini ailelerinizle sandalyenizi, minderinizi kapip gelebilirsiniz. Çok da keyifli bir ortam var” ifadelerini kullandi.

Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Yarismasina ciddi bir katilim oldugunu aktaran Köse, “102 ülkeden bin 478 belgesel yarismaya katildi.

Ciddi bir katilim var. Bu sene söyle bir fark var. Fotograf yarismasini biz artik belgesel film festivalinden ayirdik. Her sene biraz daha festivalin ismine uygun içerik olusturmaya çalisiyoruz. Fotograf kismini safran hasadinda degerlendirmek üzere sadece film ve belgesel yarismasi olmasini istedik” diye konustu.

Kaynak: İHA