Sel Sularinda Otomobilinin Altina Sikisan Vatandasa Mahalleliden Yardim Eli

Baskentte aksam saatlerinde etkili olan saganak nedeniyle caddeleri ve evleri su basti. Sel sulari nedeniyle aracinin altina sikisan bir kisinin mahalleli tarafindan kurtarildigi anlar ise cep telefonu kamerasina yansidi.

Sel Sularinda Otomobilinin Altina Sikisan Vatandasa Mahalleliden Yardim Eli
Ankara’da saganak yagmur yagisi etkili oldu. Caddeleri ve evleri su basti, araçlar ve yayalar ilerlemekte zorluk çekti. Keçiören ilçesi Yükseltepe Mahallesi’nde sel sulari ile kapanan yolda otomobilinde mahsur kalan bir vatandas kendi imkanlari ile kurtulmaya çalisti. Suyun hizina kapilan kisi, kendisine uzatilan iple kurtarilamayinca vatandaslar tarafindan güçlükle sikistigi yerden kurtarildi. O anlar çevrede bulunan vatandaslar tarafindan cep telefonu kamerasi ile kayda alindi.

Her yagmur yagisinda cadde üzerinde su baskini yasandigini belirten olayin sahidi Ömer Isik, “Dükkandan seslere çiktik. Iki araba yan yana duruyordu, bir vatandas da altinda çirpiniyordu. Ilk basta bir seyler atip kurtarmaya çalistik ama sikistigi için çekme ihtimalimiz yoktu. Kimse cesaret edemedi. O anda da Allah bana bir cesaret verdi, kurtarmak için suya atladim. Arkadasin kafasini suda durmamasi için elimle tuttum. Bu arada bayagi su yuttu. Bir tane kamyonet, otomobillerin önüne durarak bent olusturdu. Vatandasin nefes almasini sagladik. Sonrasinda suyun azalmasi ile çevredeki vatandaslarin yardimi ile arabanin altindan çikardik” ifadelerini kullandi.

Yagis nedeniyle kuvvetli sel geldigini ve bir vatandasin otomobilinde mahsur kaldigini belirten olayin sahidi Ayhan Özdemir ise, “Bugünkü yagis nedeniyle kuvvetli bir sel geldi. Direkt arabanin içi sel sulari ile dolmaya basladi.

Arkadas disari çikmaya çalistiginda direkt ayaklari arabanin altina girdi. Buraya araçlarla set yaptik. Herkes yardimci oldu. Arkadasi sag salim çikardik. Ismi sanirim Orhan’di. Bilinci kapanmamasi için konustum. Esi de hamileymis. Kurtardigimiza çok sevindim” dedi.

Kaynak: İHA