Pamukkale'ye Bir Tane Daha Aile Sagligi Merkezi Kazandiriliyor

Pamukkale Belediyesinin saglik yatirimlari devam ediyor. Nüfus yogunlugu fazla olan mahallelerin merkezi konumdaki Anafartalar Mahallesi’ne yapilacak olan Pamukkale Belediyesi Ramazan Çelikkol Aile Sagligi Merkezi’nin temeli atildi.

Pamukkale'ye Bir Tane Daha Aile Sagligi Merkezi Kazandiriliyor


Pamukkale’de yasayan vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilayacak olan projeleri hayata geçirmeye devam eden Pamukkale Belediyesi, önemli bir saglik yatirimina daha basladi.

Ilçenin nüfus yogunluguna sahip mahallerinden olan Anafartalar’da bölgede yasayan vatandaslara hizmet verecek olan Pamukkale Belediyesi Anafartalar Mahallesi Ramazan Çelikkol Aile Sagligi Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atildi. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki’nin ev sahipligi yaptigi törene Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk ile vatandaslar katildi.



Her sey saglik için

Temel atma töreninde açilis konusmasini yapan Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, bölgede altyapi çalismalarini Büyüksehir Belediyesi, üstyapi çalismalarinin ise Pamukkale Belediyesi tarafindan yapildigini ifade ederek, “Bu bölgenin önemli taleplerinden biri de aile sagligi merkezi idi. Rahmetli Ramazan Çelikkol agabeyimizin adini burada yasatacagiz. Saglik konusunda birçok mahallemizde saglik odasi çalismasi gerçeklestirdik. Yaklasik 1 ay sonra ise Asmalievler Mahallesi’nde aile sagligi merkezi, kres ve camiden olusan kompleksin temelini atacagiz. Burasi 2 kat olacak, 1. Kat doktorlar tarafindan saglik hizmeti verilecek. 2. Kat ise özellikle hanim kardeslerimiz için saglikli yasam merkezi olacak. Erkekler için ise ilçemizde 31 adet hali sahayi da tamamlamak üzereyiz. Hedefimiz bu yilin sonuna kadar bu tesisi tamamlamak. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederim. Bu önemli saglik tesisimiz hayirli ugurlu olsun” dedi.



Denizli Saglik Il Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk konusmasinda “Bu bölgede aile sagligi merkezi önemli bir ihtiyaçti. Pamukkale Belediye Baskanimiz Avni Örki hem hayirseveri hem de arsayi bularak bize geldi. Biz de burada en iyi saglik hizmetini sunacagiz. 2 aile hekimimiz hizlica buraya gelecek. 2. Kat ise saglikli hayat merkezi olacak. Buranin yapiminda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut ise Anafartalar’in gelismekte olan bir mahalle olduguna dikkat çekerek, “Böyle bir noktaya yapilan bu merkez çok önemli. Bu mahallemizdeki büyük eksiklik giderilmis olacak. Hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Avni örki ile gurur duyuyorum

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, saglikla ilgili yapilan yatirimlarin çok önemli oldugunu ifade ederek, “Çelikkol ailesi hayir islerinde her zaman olan bir aile. Pamukkale Belediyesi vatandaslarin birçok sorunlarini çözüyor. Avni Örki baskanim göreve geldigi günden bu yana gece gündüz demeden çalisiyor. Bu güzel merkezin temelinin hayirli olmasini diliyorum. Rabbim açilisini yapmayi nasip etsin” dedi.

Konusmalarin ardindan Pamukkale Ilçe Vaizi Ismail Karahan’in ettigi dua esliginde Pamukkale Belediyesi Anafartalar Mahallesi Ramazan Çelikkol Aile Sagligi Merkezi’nin temeli atildi.

10 milyon TL’ye mal olacak

Anafartalar Mahallesi 3251 ada 15 parsel üzerindeki 630 metrekare alana yapilacak Pamukkale Belediyesi Anafartalar Mahallesi Ramazan Çelikkol Aile Sagligi Merkezi zemin, 1. Kat ve terastan olusacak. 560 metrekare kapali alana sahip olacak merkezde, acil müdahale, asilama ve bebek izleme, aile planlama, kan alma birimi ve muayene odalari bulunacak. 1. Kat ise Saglikli Hayat Merkezi olarak planlandi. Burada diyetisyen ve fizyoterapistler esliginde egzersizlerini yapabilecek. Egitim ve toplanti salonu ile birlikte mutfak ve personel odasi, arsiv gibi birimlerin de bulunacagi Pamukkale Belediyesi Anafartalar Mahallesi Ramazan Çelikkol Aile Sagligi Merkezi’nde 310 metrekare de teras yer aliyor. Bölge için büyük öneme sahip olan projenin yaklasik maliyeti ise 10 milyon TL olacak.
Kaynak: İHA