Israil'in Cenin Mülteci Kampina Düzenledigi Saldirida Can Kaybi 5'E Yükseldi

Israil güçlerinin Filistin’de bulunan Cenin mülteci kampina düzenledigi saldirida can kaybi 5’e, yarali sayisi 91’e yükseldi. Israil güçleri, saldiri anlarini kayit altina alan gazetecileri de hedef aldi.

Israil güçlerinin Filistin’in Bati Seria bölgesindeki Cenin mülteci kampina helikopter destekli düzenledigi saldirida can kaybi ve yarali sayisi artti. Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Israil güçlerinin saldirisinda hayatini kaybedenlerin sayisi 5’e, yarali sayisinin 91’e yükseldigi aktarilarak, hayatini kaybedenlerin 15 ila 29 yas araliginda oldugu ifade edildi. Açiklamada, yaralilardan 23’ünün durumunun ciddi oldugu belirtildi.

Israil güçleri, Cenin mülteci kampina saldiri anlarini kayit altina alan gazetecileri de hedef aldi. Al-Ghad TV kanalinda foto muhabiri olan Hazem Nasser vurularak yaralandi.

Israil basini, helikopter kullaniminin Bati Seria’da 20 yildir bir ilk oldugunu belirtti.

Bir askeri sözcü, bir Apaçi helikopterinin, yaralilarin bölgeden çikarilirken silahli kisileri geri püskürtmek için açik bir alana ates açtigini söyledi.



Israil güçlerinden 7 kisi yaralandi

Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) ve Israil polisi tarafindan yapilan ortak açiklamada, Cenin mülteci kampina düzenlenen saldiri sirasinda 7 asker ve polisin yaralandigi ifade edildi.
Kaynak: İHA