GMIS Yönetimi Armutçuk'ta Madenciyi Bilgilendirdi

GMIS Genel Merkez Yönetimi, Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlügü’nü ziyaret ederek 30’uncu Dönem Toplu Is Sözlesmesi ile ilgili maden isçilerini bilgilendirdi.

GMIS Yönetimi Armutçuk'ta Madenciyi Bilgilendirdi
TTK 30’uncu Dönem Toplu Is Sözlesmesi’nin 9 Haziran 2023 tarihinde imzalanmasinin ardindan Genel Baskan Hakan Yesil ve Genel Merkez Yöneticileri, sube baskan ve yöneticileriyle birlikte üretim bölgelerinde maden isçilerine yönelik bilgilendirme toplantilarini sürdürüyor. TTK Armutçuk Müessese Müdürlügü’nde çalisan maden isçilerini ziyaret eden GMIS Genel Baskani Hakan Yesil ve yönetim kurulu, mesaleler ve çiçeklerle karsilandi. Maden isçileri, ‘Sendika nerede, biz oradayiz’, ‘Armutçuk sizinle gurur duyuyor” sloganlari atti.

Bilgilendirme toplantisina, GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuga, Genel Mali Sekreter Yalçin Yigit, Genel Teskilatlandirma ve Egitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMIS’e bagli sube baskan ve yöneticileri katildi.

GMIS Armutçuk Sube Baskani Sanver Turan, açilis konusmasini yaparak TTK 30’uncu Dönem Toplu Is Sözlesmesi’nin tüm maden isçilerine ve TTK’ya hayirli olmasini diledi. Turan, “Sözlesmemizde çok büyük emegi olan, kazanimlar yapan çok degerli Genel Baskanimiza ayrica tesekkür ediyorum ve onu biran olsun yalniz birakmayan genel baskan yardimcima, çok degerli genel merkez yöneticilerimize ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, birlik ve beraberlik içerisinde TTK’ya ve MTA’ya hep birlikte sahip çikmak zorunda olduklarini ifade etti.

Ne sart olursa olsun bunu saglamak zorunda olduklarinin altini çizen Yesil, “Kuruma ve bölgemize sahip çikmak, bu kurumun çoluk çocugumuzun gelecegi oldugunu bilmek bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi. 30’uncu dönem toplu is sözlesmesini, Cumhurbaskanligi seçimi, milletvekili seçimleri ve deprem felaketi gölgesinde imzaladik. Yeterli mi? Degil. Bunlarin daha iyisini yapmak, sizlere daha iyi sartlarda kazanimlar saglamak bizim görevimiz. Her zaman, her sart altinda bizler göreve haziriz. Burada sendikamizin çok degerli yöneticileri var. Ben sizlerin adina, toplu is sözlesmesi sürecinde bana güvendikleri için kendilerine çok tesekkür ediyorum. Hepsinin emegi var. Yillardir ezilen, sömürülen haklarini alamayan biz madencilerin, bu dönem toplu is sözlesmesinde 30 yil önce almasi gereken haklari almak sizlerin sayesinde bizlere nasip oldu. Bizlere görev verdiniz. Sizlere layik olmaya çalisiyoruz. Daha iyisini de yapmak insallah bizlere nasip olur. 30’uncu Dönem Toplu Is Sözlesmemiz de emegi geçen basta TÜRK-IS Genel Baskanimiz Ergün Atalay, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanimiza, Enerji Bakanimiza ve Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum. Çünkü bu toplu is sözlesmesi özellikle sendikamiz ve madenciler için çok önemli bir sözlesmeydi. Herkes bizlere katki vermeye çalisti. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

GMIS Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu, TTK 30’uncu Dönem Toplu Is Sözlesmesi’nde elde edilen kazanimlarla ilgili maden isçilerine bilgi verdi. Basarinin birlik ve beraberlik sonucu geldigini belirten ve toplu sözlesmede emegi geçenlere tesekkür eden “TÜRK-IS Genel Baskanimiza, Çalisma Bakanimiza, Enerji Bakanimiza ve Sayin Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Mutlu, “Teskilatimiza en iyi sekilde isik tutan, sizleri en iyi sekilde temsil etme becerisi gösteren, sözlesmemizin en iyi sekilde sonuçlanmasina vesile olan ayni zamanda isçi aliminda göstermis oldugu mücadele ile göreve geldigi günden bugüne çalismaktan, beraber olmaktan, bir baskandan öte dost olmaktan gurur ve onur duydugum saygideger genel baskanimiza ve tüm teskilatimiza yürekten tesekkür ediyorum. Armutçuk olarak güzel bir alkisi hak ettiklerini düsünüyorum” diye konustu.

GMIS Heyeti, toplantinin ardindan TTK Armutçuk Müessese Müdürü Faik Alp ve ocak seflerini ziyaret etti.
Kaynak: İHA