Baskan Güngör Açiklamasi 'Pandemi Ile Gelen Müzik Yayin Saatleri Kisitlamasi Kaldirilmadir'

MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör, müzik yayin saatleri kisitlamasinin ya tamamen kaldirilmasi ya da gece saat 03.00’e kadar uzatilmasi gerektigini söyledi.

Baskan Güngör Açiklamasi 'Pandemi Ile Gelen Müzik Yayin Saatleri Kisitlamasi Kaldirilmadir'
Pandemi döneminde baslatilan müzik yayin saati kisitlamasi eglence sektörünü olumsuz etkiliyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi (MATSO) Yönetim Kurulu Baskani Seydi Tahsin Güngör, pandemi döneminde gece 24.00 sonrasi için getirilen, daha sonra ise 01.00’e uzatilan müzik yayin saati kisitlamasinin eglence sektörünü olumsuz etkiledigini belirterek yasagin ya saat gece 03.00’e alinmasi ya da tamamen kaldirilmasi gerektigini söyledi.

Baskan Güngör, “Pandemi ile gelen kisitlamalardan en çok etkilenen sektörlerden birisi de müzik yayini yapan eglence sektörüdür. Pandemi döneminden kalan müzik yayin saati kisitlamasi durum normallesmis olmasina ragmen normale döndürülmemistir. Bu müzik yayin saati kisitlamasi eglence sektörünün is hacmini düsürmektedir. Zamanin kisalmasi fiyatlara da olumsuz etki etmektedir” diye konustu.

MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisinin Manavgat-Side turizm destinasyonu oldugunu belirterek bölge ekonomisinin basat sektörünün turizm oldugunu söyledi.

Baskan Güngör, “Turizm sektörünün en önemli bilesenlerinden birisi de eglence sektörüdür. Turizm bölgelerinde deniz-kum-günes turizmi yaninda eglence turizmi satis ve pazarlama için en önemli unsurlarin basinda gelmektedir. Manavgat Side Turizm destinasyonunda turistler için eglence hayati önemli yer teskil etmektedir. Bunun yani sira Alanya ve Belek basta olmak üzere diger turizm bölgelerine gelen yerli ve yabanci ziyaretçiler eglence için günübirlik bölgemize gelmektedir. Eglence amaciyla bölgemize gelen misafirlerimiz müzik yayin saati kisitli olmasi nedeniyle hem turizm bölgesindeki hem de sehir merkezindeki müzik yayini yapan isletmelerden erken ayrilmak zorunda kalmaktadir. Bu yasagin kaldirilmasi ile bölge ekonomisine olumlu etki saglayacaktir. Özellikle üyelerimizden müzikli program yapan is yerlerinde müzik yayin saatlerinin kisitlanmasini kaldirilmasina dair yogun talepler aliyoruz. Konu ile ilgili üyelerimizden aldigimiz talepleri rapor haline getirerek Içisleri Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi ve TOBB’a yazili olarak ilettik” dedi.

Kaynak: İHA