(Özel) KKTC Basbakanlik Yetkilisinin Kizina Besiktas'ta Motosiklet Çarpti Açiklamasi O Anlar Kamerada

KKTC Basbakanlik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Ümral Volkan’in 12 yasindaki kizina Besiktas’ta motosiklet çarpti. Küçük kiz kazada agir yaralanirken, çocuga çarpan motosiklet sürücüsü kiz yogun bakimdayken serbest birakildi. Kazaya ait görüntüler güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

(Özel) KKTC Basbakanlik Yetkilisinin Kizina Besiktas'ta Motosiklet Çarpti Açiklamasi O Anlar Kamerada
Olay, 3 Haziran günü saat 19.20 siralarinda Besiktas Barbaros Bulvari üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakanlik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Ümral Volkan, esi ve çocuklariyla birlikte caddenin karsi tarafina geçmek için yaya geçidinin yanina geldi. Orta refüjde bekledikleri sirada, hizla gelen bir motosiklet ailenin 12 yasindaki çocuklari B.V.’ye çarpti. Küçük kiz çarpmanin etkisiyle metrelerce sürüklenirken, anne ve babasi feryatlar içinde yanina kostu.

Agir yarali halde hastaneye kaldirildi

Çevredekilerin ihbariyla olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Agir yarali haldeki küçük kiz ambulansla hastaneye kaldirildi. Hayati tehlikesi bulundugu belirlenen B.V. acilen ameliyata alindi. Çocuga çarpan motosiklet sürücüsü Onur A. (20) ise ekiplerce gözaltina alinarak polis merkezine götürüldü.

"Geçmeyecegini düsündügüm için duraksamadan devam ettim"

Onur A.’nin emniyetteki ifadesinde, "Besiktas Meydan’dan evime dogru gidiyordum. Seyir halindeyken otelin önündeki bahçenin yakinlarinda bir çocuk yola geldi ve geçer gibi yapti ama geçmedi. Ben de geçmeyecegini düsündügüm için duraksamadan devam ettim. Bu sirada çocuk bir anda geçince ben de motosikleti durduramayip ona çarptim. Çarpmis oldugum yerde herhangi bir trafik lambasi yoktu" dedigi ögrenildi. ‘Taksirle Yaralama’ iddiasiyla gözaltina alinan Onur A., buradaki islemlerin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Küçük kizin hayati tehlikesi henüz sürerken motosikletli serbest birakildi

B.V. bir dizi önemli ameliyatin ardindan yogun bakim servisine kaldirildi ve hayati tehlikesinin devam ettigi ögrenildi. Hakim karsisina çikartilan Onur A. ise, gözaltina alinmasinin üzerinden 24 saat bile geçmemisken adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Baba, motosikletlinin serbest kalmasina tepki gösterdi

Baba Ümral Volkan, kizinin hastanede yasam mücadelesi verirken motosiklet sürücüsünün serbest kalmis olmasina tepki gösterdi. Motosikletlinin emniyetteki ifadesini de hatirlatan Volkan, göz göre göre kizina çarptigini ve ‘Taksirle Yaralama’ iddiasinin yetersiz oldugunu savundu. Ümral Volkan ve esi, adaletin saglanmasini beklediklerini söyledi.



Kaza ani güvenlik kamerasinda

Güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde, ailenin caddenin karsisina geçmek için orta refüjde bekledigi sirada hizla gelen bir motosikletin küçük kiza çarptigi ve kizin metrelerce sürüklendigi görüldü.

Kaynak: İHA