Mersin'de 'Ba'balik Balik Tutma Yarismasi' Gerçeklestirildi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel Büyüksehir Belediyesi ile AKOB-DER isbirliginde düzenlenen ‘Ba’balik Balik Tutma Yarismasinin ikincisinin açilisina katildi. Babalar Günü dolayisiyla babalar ile çocuklarinin beraber yaristiklari etkinlikte Baskan Seçer, denize ilk oltayi atip ‘Rastgele’ diyerek yarismayi baslatti.

Mersin'de 'Ba'balik Balik Tutma Yarismasi' Gerçeklestirildi
İçel’de yasayan tüm kesimlerle sik sik bir araya gelerek onlarla sohbet eden İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel Büyüksehir Belediyesinin Akdeniz Olta Balikçiligi Dernegi (AKOB-DER) ile isbirligi içinde düzenledigi 2. Ba’Balik Balik Tutma Yarismasinin açilisina katilarak ilk oltayi denize atti. İçel’in yani sira Adana, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep’ten de katilimin oldugu ve Babalar Günü dolayisiyla babalar ile çocuklarinin birlikte yaristigi etkinlikte yaptigi konusmasina "Burayi güzellestiren birileri var aramizda, çocuklarimiz" diyerek baslayan Baskan Seçer, tüm babalarin Babalar Günü’nü kutladigini söyledi.



Yarismasinin çok güzel bir etkinlik olduguna dikkat çeken Baskan Seçer, "Simdi güzel bir etkinligi beraber baslatiyoruz. Denize oltalari atiyoruz. Rastgele. Bakalim en büyük baligi kim yakalayacak? Bende çok iddialiyim, bakalim ne olacak soncunda. Insallah en kötü günümüz hep böyle olsun. Mutlu bir toplum olalim" dedi.

İçel’de yasamaktan dolayi çok mutlu oldugunu söyleyen Seçer, "Bir İçelli olarak İçel’de yasamak, İçelin Belediye Baskani olmak benim için büyük bir gurur. Bende 2 oglan babasiyim, ama onlar biyolojik çocuklarim, birde gönlümde olan çocuklar var. İçelde yasayan çocuklarin hepsi gönlümde, hepsi düsüncemde. Onlara daha güzel bir gelecek hazirlamak için çalisiyoruz ve çalismaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

"Bizim kentimiz muazzam bir kent"

Seçer, festivalde babalarin çocuklariyla güzel bir etkinlikte yer aldigini belirterek, "Güzel bir etkinlik. Geleneksel hale getirdik Belediye olarak. Babalar ve ogullari, babalar ve kizlari burada gördügünüz gibi bir yarismaya katiliyorlar Babalar Günü dolayisiyla. Akdeniz’e attilar oltalarini. Balik tutma yarismasini bakalim kim kazanacak görecegiz. Bizim kentimiz muazzam bir kent. Denizi, Toroslar’i, verimli ovalari, her seyden önemlisi de muazzam bir insan kitlesi var. Burada Türkiye’nin her rengini görmek mümkün" diye konustu.

Konusmasinda doganin insan eli kirletilmesine tepki gösteren ve Büyüksehir Belediyesi olarak daha temiz bir İçel için çalistiklarini kaydeden Seçer, "Ben de az önce olta attim. Denize kiyisi olan güzel bir kentiz. Ben arzu ediyorum ki boydan boya insanlarimiz denize girsin. Böyle denizlerimiz olsun. Insanlar oltasini denize atsin ve pek çok balik çiksin. Denizin faunasi, florasi yok edilmemis olsun. Bu istemekle, dilemekle olacak bir sey degil faaliyette bulunmak lazim, bunu da yapiyoruz.Hem denizimizin, hem çevremizin temiz olmasi hem de burada denizde canli hayatinin zenginlesmesi için daha önce resifler biraktik denize. Bu konuda ODTÜ ile de çalismalar yapiyoruz. Bu çalismalari devam ettirecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA