Karaman'da Askerliklerini Tamamlayan 21 Engelli, Düzenlenen Eglencede Gönüllerince Eglendi

Karaman’da bir günlük askerliklerini tamamlayarak terhis belgelerini alan 21 engelli, kendileri için düzenlenen eglence programinda gönüllerince eglendiler.

Karaman'da Askerliklerini Tamamlayan 21 Engelli, Düzenlenen Eglencede Gönüllerince Eglendi
Ermenek ilçesinde bulunan Ali Riza Aliçli Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi’nde kalan 21 engelli, Il Jandarma Komutanliginda düzenlenen törenle bir günlük askerlik görevlerini yerine getirerek terhis belgelerini aldi. Terhis belgelerini aldiktan sonra ilçeye dönen engelliler için kaldiklari Ali Riza Aliçli Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi’nde eglence programi düzenlendi.

Askerliklerini yapmanin sevincini ve gururunu tasiyan engelliler, kendileri için düzenlenen eglence programinda gönüllerince sahnede oynayarak eglendiler. Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi Salonu’nda yapilan eglenceye engellilerin egitmenleri de katildi.

Eglence programinin sonunda açiklamada bulunan Ali Riza Aliçli Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi Müdürü Ahmet Simsek, “Bir gün de olsa Il Jandarma Komutanliginda askerlik yapan engelli bireylerimize, askerlik dönüsü kurumumuzda sivil toplum kuruluslari, kamu-kurum ve kuruluslari ile birlikte askerden dönüs, hos geldin partisi yaptik. Doya doya eglendiler. Gözlerindeki isilti, eglenceleri, yasayislari ve varoluslari, biz de buradayiz demeleri çok güzeldi. Kendilerinin her seyden önce bir birey olduklarini, kendilerinin baskalari tarafindan sevildiginin, kendilerinin bir baskalari tarafindan düsünüldügünün mutlulugunu yasadilar. Bakima muhtaç bireylere deger veren sivil toplum kuruluslarina, emniyet müdürümüze, il jandarma komutanimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA