Esnaftan Düsük Faizli Kredi Çagrisi

Erzurum Matbaacilar, Kirtasiyeciler, Tabelacilar ve Fotografçilar Esnaf Odasi Baskani Hikmet Karaca, ekonomik sikintida olan esnaf ve sanatkâra yönelik Halkbank tarafindan verilen düsük faizli kredilerin önünün bir an önce açilmasi gerektigini belirtti.

Esnaftan Düsük Faizli Kredi Çagrisi
Karaca, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri araciligi ile esnaf ve sanatkara kullandirilan düsük faizli kredilerde bir süredir sorunlar yasandigi ifade ederek, “Halkbank, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine kaynak akisini durdurunca krediler kesildi. Bu yüzden esnafimizin kredi talebi karsilanamiyor. Kredi Kefalet Kooperatifleri, Ankara’dan para gelmediginden dolayi esnafa kredi kullandirma hususunda ellerinin kollarinin baglandigini söylüyor. Binlerce esnaf ve sanatkarin düsük faizli kredilerden faydalanmak için sira bekledigi, kredi taleplerinin ise kisa vadede karsilanamayacagi gelen bilgiler arasinda.” dedi.

Küçük esnaf ve sanatkârin, ekonomik sikintilari nedeniyle is yerini ayakta tutmak için düsük faizli kredilere ihtiyaç duydugunu anlatan Karaca, “Halkbank’in para kaynagi noktasinda sikintilar yasadigi için kaynak akisini saglayamadigi ifade ediliyor. Bir süredir bu nedenle üyelerimiz düsük faizli krediye ulasamiyor. Ekonominin kilcal damarlari gibi ülke sathina yayilmis bulunan küçük esnaf ve sanatkârlarimizin günümüzde yasamis oldugu ekonomik sikintilari ve magduriyetlerini gidermek, sorunlarina çözüm getirmek devletin asli görevidir. Halkbank, Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatiflerine kaynak akisini bir an önce açmali ve esnafimiza seçimden önce oldugu gibi hak ettikleri kredilere kaynak saglamalidir.’’ dedi.

Kaynak: İHA