ERVAK'tan Olgunlasma Enstitüsü'ne Isbirligi Çagrisi

ERVAK Kadin Kollari Baskan Nuran Çelenk baskanligindaki ERVAK heyeti, Erzurum Olgunlasma Enstitüsünün birimlerini dolasti.

ERVAK'tan Olgunlasma Enstitüsü'ne Isbirligi Çagrisi
ERVAK Kadin Kollari Baskani Nuran Çelenk, beraberinde Hülya Güzel, Mebrüke Pirim, Senay Elmali, Melek Gülbeden, Fatma Gülsüm oldugu halde Yakutiye ilçesindeki Olgunlasma Enstitüsüne gitti.

ERVAK’in siyaset üstü bir sivil toplum örgütü olduguna dikkati çeken Baskan Nuran Çelenk, gezi ve incelemeyle ilgili bir degerlendirme yapti. Nuran Çelenk, kurulusundan beri destekledikleri Olgunlasma Enstitüsü ile isbirligi yapmak istediklerini bildirerek, “Ziyaretimiz esnasinda enstitü hakkinda bilgiler aldik. ERVAK ve Olgunlasma Enstitüsü olarak birbirimize nasil destek olabiliriz konusunu yakin bir tarihte tekrar bulusarak görüsecegiz” diye konustu.

Kültürel degerleri yasatip, koruyarak gelecek nesillere aktarmak, geleneksel ile modern arasinda köprü kurmak amacinda olduklarini anlatan Olgunlasma Enstitü Müdürü Fatma Tasbasi, “Tarihimizi, kültürümüzü ulusal ve uluslararasi platformlarda tanitmak hedefindeyiz. Erzurum Olgunlasma Enstitüsü, çevresindeki illeri de kapsayan bir nitelikte kültürel degerlerimizi arastiran, geleneksel kültürü aslina uygun bir sekilde modernize ederek günümüze ve gelecege tasiyan, özellikle tasarim, üretim, arastirma faaliyetlerini kaybolmaya yüz tutmus geleneksel sanatlarla tekrar hayat vermek için kurulmus bir kurumdur” dedi.

Kaynak: İHA