Yüzlerce Kilometre Yol Gelip, Yakilarak Katledilen 83 Sehidi Unutmadilar

Eskisehirli sehit aileleri ve gaziler, moral bulmak için geldigi Denizli’de Milli mücadele sirasinda Yunan isgal kuvvetlerince yakilarak katledilen 83 sehidi unutmadi.

Yüzlerce Kilometre Yol Gelip, Yakilarak Katledilen 83 Sehidi Unutmadilar


Türkiye Harp Malulü Gaziler-Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Eskisehir Subesi üyesi sehit aileleri ile gaziler, Denizli Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde Denizli’ye gezi düzenledi.

Eskisehir’den sabahin erken saatlerinde hareket eden kafile, 02 Nisan 1921’de Yunan isgali sirasinda Çivril Cabar’da yakilarak katledilen 83 vatandasin anisina yapilan Cabar Milli Mücadele Sehitligi ve Büstünde karsilandi. Burada sehitligin tarihçesi hakkinda katilimcilara bilgiler verildi.

Sehitler ve ülkenin birlik ve beraberligi için dua edildi. Buradan Çivril Belediyesi tesislerine intikal edilerek, Çivril ilçesinde bulunan sehit ve gazi aileleri ile bir araya gelen misafirler, kahvalti yaparak dinlenme imkani buldular. Kafile daha sonra Çivril ilçesi sinirlari içinde insaati devam eden Millet Bahçesini ziyaret ederek buranin tarihi ve dogal güzellikleri hakkinda bilgi aldilar.

Buradan Isikli Gölüne geçen sehit aileleri ve gaziler, gölün muhtesem manzarasinda sohbet ederek çesitli konularda görüs alis verisinde bulundular. Ayrica Türk halk Müzigi Sanatçisi Sultan Torun tarafindan mini bir konser verildi.

Ardindan ise Pamukkale ve çevresinde bulunan tarihi ve turistik yerleri gezen kafileye saat 20.30’da Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Denizli Büyüksehir Belediyesi Konservatuari Halk Müzigi bölümü sanatçilari ve Türk Halk Müzigi Sanatçisi Sultan Torun tarafindan konser verildi.

Konser sonunda ilgi ve desteklerinden dolayi kafile, Denizli Büyüksehir Belediyesi ve görevlilerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA