Yüksekova'nin Il Olmasi Vatandaslari Sevince Bogdu

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin 19 ilçenin il statüsüne alinacagi açiklamasi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde heyecana neden oldu.

Yüksekova'nin Il Olmasi Vatandaslari Sevince Bogdu
2017’den beri Yüksekova’nin il olacagi yönünde açiklamalara bir yenisi daha eklendi. Partisinin TBMM’deki grup toplantisinda konusan MHP lideri Bahçeli, “Yeni yüzyilda, 100 il, bin ilçeden mütesekkil idari yapisiyla gücüne güç katmis bir Türkiye’yi insa ve ihya etmemiz mümkündür" sözleri ile 19 yeni il ve 27 ilçe için adeta sinyal verdi. Bu açiklamanin ardindan gün geçtikçe artan nüfusu ve sehirlesme yönünde ilerleme katan Yüksekova’nin; il olmasinin tekrar gündeme gelmesi, vatandaslar arasinda heyecana neden oldu.

"Yüksekova il olmayi çoktan hak etmis’’

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Salih Özdemir, yillardir her platformda Yüksekova’nin il olmasi yönünde çagrilarini yenilediklerini belirterek, “MHP Genel Baskani Sayin Devlet Bahçeli, grup toplantisinda yaptigi açiklamada 19 ilçenin il statüsüne alinacagini belirtmisti. Bunlardan biri de Yüksekova’dir. Ister istemez bu bizde heyecana neden oldu. Bizler Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi olarak 2017 yilinda Sayin Cumhurbaskanimiza bu il mevzusunu dile getirmistik. Bununla beraber Cumhurbaskanimiz Yüksekova’yi kisa sürede il yapacaklarini söylemisti. Yüksekova, cografyasi ile ili çoktan hak etmis bir ilçedir. Bizim nüfusumuz Semdinli ve Derecik ile beraber 200 bini geçiyor. Bizde bunu heyecanla bekliyoruz ve bundan umutluyuz. Insallah en kisa sürede Yüksekova il olacak. Buna katkisi olan herkese tesekkür ediyoruz” dedi.



"Yüksekova’nin il olmasi için her yerde çalismalar yaptik"

Yüksekova’nin il olmasi ile birlikte bölge ekonomisinin de canlanacagini belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç ise, “Yillardir Yüksekova’nin il olmasi için her yönlü çalismalar yaptik. Yüksekova’nin il olmasiyla Semdinli ve Derecik ilçeleri rahat bir nefes alacak. Yüksekova’nin il olmasi bölge ekonomisine can suyu olacak. Bizde her vatandas gibi çok heyecanliyiz. Insallah bu karar yerel seçimlerden önce olur. Bu güzel çalismada katkisi olan herkese tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Yüksekova esnafi olarak bundan çok memnunuz”

Karara çok sevindiklerini aktaran Sehat Çogaç isimli esnaf da, “Çok olumlu ve güzel bir açiklama oldu. MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, 19 ilçenin il olacagi yönündeki açiklamasiyla bizlerde heyecana neden oldu. Biz de dört gözle il olacak günü bekliyoruz. Bu güzel hizmette katkisi olan herkese çok tesekkür ediyoruz. Çünkü Yüksekova gerçekten il olmayi hak ediyor” seklinde konustu.

Çok mutlu olduklarini belirten Aydin Erez isimli vatandas da, "Bu karari çok olumlu buluyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz da Yüksekova il olacak sözünü vermisti. Bahçelinin de söylemesi bizi daha da mutlu memnun etti. Allah hepsinden razi olsun, zaten ili bekliyorduk. Insallah en kisa süre bizler il olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA