Uganda'da Okula Saldiri Açiklamasi 25 Ölü, 8 Yarali

Uganda’nin batisindaki bir okula Demokratik Ittifak Güçleri (ADF) tarafindan gerçeklestirilen saldirida 25 kisi hayatini kaybetti, 8 kisi yaralandi.

Terör örgütü DEAS baglantili Ugandali ayrilikçi grup Demokratik Ittifak Güçleri (ADF), Demokratik Kongo Cumhuriyeti sinirina yakin Mpondwe kasabasindaki Lhubirira ortaokuluna saldiri gerçeklestirdi. Polis Sözcüsü Fred Enanga yaptigi açiklamada, “Lhubirira ortaokuluna ADF isyancilari tarafindan terör saldirisi düzenlendi.

Bir yatakhane yakildi ve yiyecekler yagmalandi. Okuldan 25 ceset çikarildi ve Bwera Hastanesine götürüldü. Ayrica hastanesinde durumu kritik olan 8 kisi var” ifadelerini kullandi. Polis Enanga, askerlerin Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Virunga Ulusal Parki’na dogru kaçan saldirganlarin pesinde oldugunu aktardi.

ADF, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin dogusunda faaliyet gösteriyor

Öte yandan, ADF güçleri Nisan ayinda Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin dogusundaki bir köye saldirarak en az 20 kisiyi öldürmüstü. Uganda, daha önce ADF’ye karsi mücadele için Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne asker göndermisti.

Ilk olarak Uganda’da ortaya çikan ADF, 1990’larda Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde kendisine yer edindi. Örgüt, 2019’da terör örgütü DEAS’a baglilik sözü vermisti.
Kaynak: İHA