Okuma Aski Bitmedi, 43 Yasinda Üniversiteden Mezun Oldu

Gönen Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Taki Tasarimi bölümünde ögrenim gören evli ve 3 çocuk annesi, 43 yasindaki Safiye Batmaz, çocuklari yasindaki ögrencilerle birlikte mezuniyet sevinci yasadi.

Okuma Aski Bitmedi, 43 Yasinda Üniversiteden Mezun Oldu
Isparta’da 24 yillik evli ve 3 annesi Safiye Batmaz, ilkokul ögrenimini bitirdikten sonra açik ögretimde egitim alarak ortaokul ve lise egitimini tamamladi. Ev hanimligi yapan Batmaz, lise egitiminin ardindan halk egitim merkezinde geleneksel el sanatlari usta ögreticiligi yapmaya basladi.

Isini devam ettirebilmek ve daha iyi yapabilmek için üniversite sinavina giren Safiye Batmaz, Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi Gönen Meslek Yüksek Okulu Kuyumculuk ve Taki Tasarimi bölümünde egitim aldiktan sonra mezun olmaya hak kazandi. Batmaz, 43 yasinda çocuklari yasindaki ögrencilerle birlikte mezuniyet sevinci yasadi.

“Okumanin yasi yok, istediklerini hiçbir zaman ertelemesinler”

1999 yilinda evlendigi zaman ilkokul mezunu oldugunu dile getiren Batmaz, “Devletimizin bize sagladigi açik ögretimden orta okul ve liseyi bitirdikten sonra üniversite sinavina girdim. Buradan ev hanimlarina sunu söylemek istiyorum, okumanin yasi yok. Istediklerini hiçbir zaman ertelemesinler, gençler ise yapamadiklarini daha sonradan da yapabilirler istemeleri yeterli” dedi.

Çocuklari ile mezuniyet sevinci paylasan Batmaz, “Çocuklarimin burada olmasi bir anne olarak çok gurur verici ve çok duygulandim. Çocuklarim benim adima çok mutlu oldular, evlendikten sonra esim de üniversite mezunu oldu; ayni sekilde onu da beraber kutlamistik. Çocuklarim büyüdüler, her zaman beni desteklemelerine çok mutlu oldum. Beni her zaman destekledikleri ve arkamda durduklari için basta esim olmak üzere hepsine çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Yasin bir siniri olmadiginin en büyük kaniti annem”

Annesinin mezuniyet törenine gelerek sevincine ortak olan kizi Nurgül Batmaz, annesinin onlara her zaman örnek oldugunu belirterek, “Annem kendini gelistirmek adina böyle bir yola girdi ve kendi gayretiyle olmus bir durum bu. Çok mutluyum, onunla gurur duyuyorum. Mezuniyetlerde hep annelerin gözleri yasarirdi, hiç anlamazdim neden yasardigini. Bugün de benim gözlerim yasardi, çok gurur verici gerçekten. Bütün kadinlari tesvik ediyorum, okumayan kimse kalmasin, egitimde yasin bir siniri olmadiginin en büyük kaniti annem. Kendi yasitim arkadaslarim var ama annem gibi, onun yasitlarini görmek daha gurur verici çok duyguluyum” dedi.

Kaynak: İHA