Nilüfer'de Çocuklar Kodlama Ögreniyor

Nilüfer Belediyesi’nin kodlama atölyesinde 7 aylik egitim süreci tamamlayan ögrenciler sertifikalarini aldi.

Nilüfer'de Çocuklar Kodlama Ögreniyor
Nilüfer Belediyesi Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyelerinin, Kadin ve Çocuk Akademileri is birligiyle gerçeklestirdigi “Yeni Nesil Üretim Atölyeleri” programini tamamlayan 5, 6, 7 ve 8. sinif ögrencileri çocuklar sertifikalarini aldi.

Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyeleri, Atölye Nilüfer Fethiye ve Atölye Nilüfer Karaman olmak üzere iki farkli atölyeden olusuyor. Nilüfer Belediyesi’nin, sosyoekonomik düzeyi düsük olan gençleri ve çocuklari gelecege hazirlamak, dünyada hizla yayilan "Kendin yap" kültürünü kentte yayginlastirmak amaciyla hayata geçirdigi Atölye Nilüfer’de, projeler üretilmeye devam ediyor.

Katilimcilar, Atölye Nilüfer’in Fethiye Sosyal Yasam Alani ve Karaman Dernekler Yerleskesi’nde yer alan atölyelerinde yedi ay boyunca yaklasik 50 saat süren kodlama ve beceri atölyelerini tamamladi.

Nilüfer Belediyesi 2022 yili temasi olan ‘Iklim’ temasi üzerinde çalismalar gerçeklestiren katilimcilar, 2023 yilinin temasinin "Ikinci Yüzyil Için Tasarim" olarak ilan edilmesiyle birlikte ‘Tasarim’ konusunu farkli boyutlariyla ele aldiklari projeler üretti.

Robotik, kodlama, ahsap modelleme ve üç boyutlu tasarim alanlarinda yaklasik 60 katilimci egitim görerek atölye çalismalarini tamamlayarak sertifika heyecani yasadi.

Sertifika töreninde konusan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Sibel Özer, “Nilüfer’de 7 mahallede Kadin ve Çocuk Akademisi bulunuyor. Bugün Kültür, Çali ve Fethiye Mahallesi’nden katilim saglayan 5,6,7 ve 8. sinif ögrencilerimiz atölye Nilüfer’e gelerek ‘Yeni meslek üretim atölyeleri’ programinda ‘Ikinci yüzyil tasarim’ temasi ile dron kodlama ve uçurma, oyun kollari, dron pisti, akilli el tasarimlarini olusturmus ve uygulamislardir. Ben bu kurslarda emegi geçen ögrenci ve ögreticilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Strateji Gelistirme Müdürlügü Atölye Nilüfer Kodlama ve Beceri Atölyesi Personeli Elif Olgun Tuna, da bu atölyelerin temel amacinin sosyaekonomik seviyesi düsük olan çocuklarin ‘Kendin yap’ kültüründen faydalanmalarini saglamak oldugunu ifade etti.

Gençlerle de çalismalar gerçeklestirdiklerini vurgulayan Tuna, onlarin meslek hayatlarini daha çok etkilediklerini dile getirdi.

Kursiyer ögrenciler de kodlama atölyelerinin kendileri için faydali olduklarini anlatti.
Kaynak: İHA