Mersin Il Milli Egitim Müdür Koca Açiklamasi 'Tatilinizi En Verimli Sekilde Geçirmek Sizlerin Elinde'

2022-2023 ders yilinin biterek tatilin basladigini belirten İçel Il Milli Egitim Müdürü Adem Koca, "Sevgili evlatlarimiz tatilinizi en verimli sekilde geçirmek, sizlerin daha basarili, daha saglikli ve daha mutlu bir gelecege adim atmaniz açisindan çok önemli. Lütfen tatilinizi hem dinlenerek hem de bol bol kitap okuyarak, spor yaparak, gezip görerek geçirmeye çalisin" dedi.

Mersin Il Milli Egitim Müdür Koca Açiklamasi 'Tatilinizi En Verimli Sekilde Geçirmek Sizlerin Elinde'
Il Milli Egitim Müdürü Koca, yaz tatiline adim atan ögretmen ve ögrenciler ile veliler için 2022-2023 ders yili sonu mesaji yayimladi. 2022-2023 ders yilinin sonuna geldiklerini kaydeden Koca, "Ilimiz genelinde 30 bin 317 ögretmenimiz, bin 393 okulumuzda, 424 bin 759 ögrencimize karnelerini verdik. 1. sinifi bitiren 37 bin 640 evladimiz bu sene ilk kez karne alma heyecanini yasadi. Ilimizde misafir ettigimiz 17 bin 952 depremzede ögrencimiz karnelerini alma mutlulugunu yasadi. Tüm ögrencilerimi tebrik ediyor, bir ömür basarilar diliyorum. Bu egitim ögretim yilinda maalesef milletçe yasadigimiz yüzyilin afeti nedeniyle zor günler geçirmis olsak da devletimiz ve milletimiz hep birlikte, omuz omuza mücadele ederek bu engelleri astik. Bir kez daha egitim camiasi olarak büyük bir aile olmanin gururunu yasadik. Süreçte gönüllü olarak sahada görev alan tüm meslektaslarima, tüm velilerimize ve tüm ögrencilerime en kalbi tesekkürlerimi sunuyorum" diye konustu.

Egitim ögretim sürecini yürütmenin ne kadar mesakkatli oldugunu bildigini vurgulayan Koca, "Degerli meslektaslarim, sizler tüm çalisma azminizle uzun ve zorlu bir ders yilini basariyla yürüttünüz. Sizlere özverili çalismalariniz için yürekten tesekkür ediyor, yeni egitim ögretim yilinda esenlikle bulusmak temennisiyle, degerli ailelerinizle saglikli, mutlu bir tatil diliyorum. Velilerimiz Türkiye yüzyilina emin adimlarla ilerlerken Cumhuriyeti yükseltecek nesilleri yetistirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Sizlerin destegi olmasa biz eksik kaliriz. Emekleriniz için sizlere çok tesekkür ediyor, yeni dönemde saglikla bulusmak temennisiyle çocuklarinizla esenlik dolu bir tatil diliyorum" ifadelerini kullandi.

Uzun bir yaz tatilinin basladiginin altini çizen Koca, "Sevgili evlatlarim, tatilinizi en verimli sekilde geçirmek, sizlerin daha basarili, daha saglikli ve daha mutlu bir gelecege adim atmaniz açisindan çok önemli. Lütfen tatilinizi hem dinlenerek hem de bol bol kitap okuyarak, spor yaparak, gezip görerek geçirmeye çalisin. Sizlere ailenizle, sevdiklerinizle geçireceginiz saglikli, nese dolu bir tatil temenni ediyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA