Kavaflar Çarsisi'nda Yaz Beklentisi

Erzurum’da bu yil devam eden yagisli havalar en çok Kavaflar Çarsisi’nda bulunan esnafi etkiledi.

Kavaflar Çarsisi'nda Yaz Beklentisi
Erzurum’da yaz aylarinin en büyük tutkularindan birisi olan semaver ve mangal yakma aliskanligi, yagisli havalarin devam etmesi nedeniyle simdilik beklemede duruyor. Özellikle hafta sonlarinda piknik alanlari ve parklar olmak üzere hemen hemen her köse basinda sikça rastlanan semaver ve mangallarin üretildigi Kavaflar Çarsisi ise adeta sinek avliyor. Çarsi esnafi kis aylarinin geride kalmasiyla birlikte soba ve benzeri malzemelerin yerine tezgâhlarina pikniklerin ve yaz aylarinin vazgeçilmezleri olan semaver, mangal, demlik ve benzeri malzemeleri dizmeye basladi.

Ancak yagisli havalarinin sürmesi yüzünden bu günlerde müsteri bulmakta zorlanan Kavaflar Çarsisi esnafi sicak günleri iple çekiyorlar. Bu arada özellikle semaver üretimin önemli merkezlerinden biri olan ve el isi semaver yapinin halen devam ettigi asirlik çarsida en ucuz semaver 200 liradan baslarken, mangallarda 125 liraya satiliyor.

Daha çok kromdan yapilan semaverleri çay bahçeleri, lokantalar ve kahvehanelere satiliyor, semaverlerin kapasitesi 5-10 litreden baslayarak 100 litreye kadar çikabiliyor.
Kaynak: İHA