Kars'ta Bir Köyü Sel Vurdu, 10 Ev Selden Zarar Gördü

Kars’ta aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis ve dolu nedeniyle köyü sel basti. Selden 10 ev zarar gördü. AFAD ekipleri köyde inceleme yapti.

Kars'ta Bir Köyü Sel Vurdu, 10 Ev Selden Zarar Gördü
Kars’in Digor ilçesine bagli Varli köyünde aksam saatlerinde etkili olan saganak yagmur ve dolu beraberinde sel baskinini getirdi. Selin vurdugu köyde 10 ev selden etkilenirken, çok sayida kümes hayvani da telef oldu.

Sel ihbari üzerine köye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler hasar tespit çalismasi yaparken, etkili olan yagmurun ardindan köy sakinleri yagmur sularini kovalarla disariya atti.

Yasanan olayda herhangi can kaybi yasanmadigini ifade eden Varli Köyü Muhtari Kemal Cavlanlar, “Yagmur fazla yagdi, sel basti köyü. Çok sükür can kaybi yok. Bizim sikintimiz dere islah içi agaç dolmus onun temizlenmesini istiyoruz. 5-6 evi su basmis, bazilarinin tezegi ve samani gitmis, bazilarinin tavuk ve kazlari telef olmus. Bazi evlere de ulasamadik gece oldugu için yarin insallah her seyi ögreniriz” dedi.

Öte yandan selin vurdugu köyde AFAD ve jandarma ekipleri gerekli çalismalari yaptiktan sonra bölgeden ayrildi. Digor ve çevresinde yagisli hava araliklarla devam ediyor. Yetkililer vatandaslardan sel ve su baskinlarini karsi dikkatli olmalarini istedi.
Kaynak: İHA