FETÖ'nün Güncel Yapilanmasina Agir Darbe Açiklamasi 28 Gözalti

Fetullahçi Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik Istanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, haklarinda yakalama karari bulunan 33 süphelinin 28‘I yakalandi. KOM Daire Baskanligi koordinesinde yürütülen ve “Gazi Turgut Arslan“ adi verilen operasyonun, örgütün güncel yapilanmasina ve finans destegi saglayanlara yönelik yürütüldügü, yüklü miktarda döviz ve altin ele geçirildigi belirtildi.

FETÖ'nün Güncel Yapilanmasina Agir Darbe Açiklamasi 28 Gözalti
Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Baskanligi koordinesinde yürütülen “Gazi Turgut Arslan“ operasyonu ile ilgili büyük çapli yeni bir çalisma gerçeklestirdi.

Söz konusu örgüte finansman destegi saglayan ve FETÖ’nün güncel yapilanmasinda faaliyet yürüten 33 kisi tespit edildi. FETÖ/PDY mensuplarinin yakalanmasi için bu sabah Istanbul basta olmak üzere Antalya, Bursa, Denizli ve Eskisehir‘de 33 eve baskin yapildi.

Es zamanli operasyonlarda 28 örgüt üyesinin yakalandigi bildirildi.

Baskin yapilan adreslerdeki aramalarda 43 bin 195 TL, 65 bin 190 dolar, 19 bin 300 avro, 315 bin 42 gram atin, 4 kilogram gümüsün yani sira örgüt içerisinde hiyerarsik olarak belli basli siralarda yer alan kisilere FETÖ elebasi Fetullah Gülen tarafindan verilen “F” serisi 2 tane 1 Amerikan dolari, kurusikidan bozma 1 tabanca ve bu silaha ait 64 mermi ele geçirildi. Ayrica örgüt üyelerine ait çok sayida dijital materyale de el konuldu.

Gözaltina alinan 28 süpheli Istanbul Emniyet Müdürlügünün Vatan Yerleskesi’ne getirildi.

FETÖ üyelerinin sorgusuna baslanirken, firari durumda olan 5 süphelinin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi aktarildi.
Kaynak: İHA