Esenler'de Bin Çocukla 'Geleneksel Sünnet Söleni' Etkinligi Düzenlendi

Esenler’de her yil düzenlenen ücretsiz sünnet organizasyonu, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun katilimiyla gerçeklesti.

Esenler'de Bin Çocukla 'Geleneksel Sünnet Söleni' Etkinligi Düzenlendi
Esenler Belediyesi tarafindan 13 yildir düzenlenen "Geleneksel Sünnet Söleni" etkinligi, Esenler Dörtyol Meydani’nda gerçeklesti. Esenler Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü tarafindan yapilan organizasyonda ekonomik durumu yetersiz, kimsesiz ve yardima muhtaç ailelerin çocuklarinin ücretsiz sekilde sünnet edilmesi saglaniyor. Etkinlige vatandaslarin katilimi yogun olurken program Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun katilimi ile basladi.

Çocuklara sünnet kiyafetlerini veren Göksu, organizasyonda kirvelik yapacaklara ise plaket takdim etti. Organizasyon kapsaminda 1000 çocuk, Belediye tarafindan anlasmali hastanelere giderek 1 ay içinde sünnet olacak.

Etkinlikte konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Her birimiz çocuklarimizin mürüvvetini görmek konusunda heyecan duyariz. Her birimiz çocuklarimizin mürüvvetiyle ne kadar heyecanlanirsak ve ne kadar yorulursak kendimiz o kadar mutlu atfederiz. Çünkü Cenabi Hakk’in insana vermis oldugu fitratin sonucudur. Her insan kendi çocuguna karsi özel bir duygu besler ve bu duygu onun ugruna hayatini ortaya koymak da dahil olmak üzere hiçbir fedakarliktan kaçinmayacagi önemli bir duygudur. Iste önemli duyguyu yasatan bize evlat veren bize çocuk veren Cenab-i hakk’a hepimiz hamd etmemiz lazim. Bir insan için hayatta en kutsal emanet olan ve hayatta ugruna her türlü fedakarligi yapacagi bir emanet olan çocuklarimizin bugün anlamli bir günündeyiz: Sünnet. Çocuklarimizin bir sünnetinde farkli bir duyguya kapiliriz bir de evliliklerinde. Biz Esenler’de istiyoruz ki çocuklarimiz o saglikli hijyenik ortamda sünnetlerini olsunlar ve gelecege en güzel sekilde adim atarak baslasinlar" diye konustu.

Kiyafet takdim edilen çocuklarin annelerinden Dilek Civan, "Sünnete geldik. Sahneye çikacagiz. Çok heyecanliyim. Bize bu olanak saglandigi için tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA