Egirdir Gölü'nde Su Seviyesi 40 Santim Düstü

Türkiye’nin 2’nci büyük tatli su kaynagi olan Egirdir Gölü’nde geçen senenin ayni dönemine oranla su seviyesinin 40 santim düsük seviyede oldugu gözlemlendi.

Egirdir Gölü'nde Su Seviyesi 40 Santim Düstü
Isparta’nin Egirdir ilçesinde bulunan 7 renkli göl olarak bilinen Egirdir Gölü, kurakliktan nasibini aliyor. Egirdir Gölü’nde su kotu Egirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birligi (EKO-BIR) tarafindan yapilan ölçümde 915,12 metre olarak açiklandi.

Egirdir Gölü ile ilgili görüslerini paylasan Gelendost Belediye Baskani ve EKO-BIR Baskani Mehmet Sezgin, buharlasmanin en aza indigi, sulamanin açilmadigi bir dönemde olduklarini belirterek, "Türkiye ve dünyadaki sicaklik yükselmelerinden kaynakli kuraklik, Egirdir Gölü’nde daha hissedilir hale geldi. Bugünlerde sulama suyunun açilmasi ve gerçekten dogadaki hareketliligin baslamasi gerekiyordu. Bu su anda gerçeklesmedi. Egirdir Gölü su anda geçen yila oranla 38-40 santimetre asagisinda seyrediyor. Sulama sezonu artik 1 ay gibi ötelemeye gittiyse insallah Egirdir Gölü’müzdeki yükselmeyi tekrar görecegiz” dedi.



Egirdir Gölü’nde balik sezonu açildi

Konusmalarinda balik av yasaginin da kalktigini ifade eden Gelendost Belediye Baskani ve EKO-BIR Baskani Mehmet Sezgin, “Egirdir Gölü ve tatli su kaynaklarinda balik sezonu açildi. Balikçilarimiz da aglarini sermeye basladilar. Balikçilarimiza da bol bereketli haftalar, aylar diliyorum. Göl ve havzalarimizin korunmasi için biz çalismalarimiza devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA