Denizli'de 646 Bin Hayvanin Mineral Ihtiyaci Karsilaniyor

Kirsal kalkinma hamlelerine devam eden Denizli Büyüksehir Belediyesi, 27 binin üzerinde besicilik yapan isletmeye destek vererek 646 bin 100 küçükbas ve büyükbas hayvanin mineral tas ihtiyacini karsiladi.

Denizli'de 646 Bin Hayvanin Mineral Ihtiyaci Karsilaniyor


Belediyecilik hizmetlerinin yani sira kirsal kalkinmaya da büyük önem veren Denizli Büyüksehir Belediyesi, kirsal alanda yasayan vatandaslarin desteklenmesi, tarim ve hayvancilikta yüksek ürün veriminin elde edilebilmesi amaciyla hayata geçirdigi projelerine bir yenisini ekledi. Denizli Büyüksehir Belediyesi bu çerçevede kentteki küçük ve orta ölçekli isletmelerde bulunan büyükbas ve küçükbas hayvanlarda mineral eksikligini gidermeye yönelik mineral tasi destekleme projesi baslatti.

Tarim ve Orman Il Müdürlügü isbirligi ile yapilan projeyle, Denizli genelinde 27 bin 10 isletmede bulunan 446 bin 536 adet küçükbas ve 199 bin 564 büyükbas olmak üzere toplamda 646 bin 100 adet hayvanin mineral yalama tasi ihtiyaci karsilandi. Besi performansinin artirilmasi hedeflenen mineral yalama tasi destegi ile küçükbas-büyükbas hayvanlarda istah azalmasinin, büyüme yavaslamasinin ve süt-et üretiminin düsmesinin giderilmesi hedeflenirken, hayvanlarin savunma sisteminin güçlendirilerek yetistiricinin bu konuda farkindaliginin da artacagi belirtildi.

“Üretim sizden destek bizden”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, sanayi ve turizm kenti Denizli’nin ayni zamanda çok önemli bir tarim ve hayvancilik sehri oldugunu söyledi.

Denizli’nin 2014 yilinda “büyüksehir” statüsü kazanmasiyla birlikte kent genelinde kirsal kalkinmaya yönelik birçok destek verdiklerini kaydeden Baskan Zolan, “Denizlili çiftçi ve üreticilerimize nefes aldiracak 50’nin üzerinde proje hayata geçirdik. Vatandaslarimizin ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmek için gayretlerimiz sürüyor. Üreticimizin mineral tasi talebini de geri çevirmeyerek yanlarina olduk” dedi.

Üretmenin çok kiymetli oldugunu, çiftçi ve yetistiricilerin daha çok kazanmasinin kendilerini de mutlu edecegini isaret eden Baskan Zolan, “Üretim sizden destek bizden. Insallah var gücümüzle üreticimizin yaninda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA