Bölgede Tek, Fizik Tedavide Sanal Zeka Ve Görselleri Kullanilacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Saglik Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Hastanesi Fizik Tedavi Bölümünde sanal zekayla çalisan "Teknolojik Rehabilitasyon Ünitesi"nin açilisi gerçeklestirildi.

Bölgede Tek, Fizik Tedavide Sanal Zeka Ve Görselleri Kullanilacak
Fizik tedavide bireylerin hareketlerini yapay zekâ kontrollü etkilesim içinde yapabilen ve hareketleri görsele dönüstüren teknolojinin ikinci uygulama noktasi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi oldu. Sistemin yer aldigi Teknolojik Rehabilitasyon Ünitesi’nin açilisi geçtigimiz gün yapildi.

Sistemin çalismasini yerinde inceleyen Cumhuriyet Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, fizik tedavilerinde kullanilan ileri teknoloji ile hasta göçünün önüne geçeceklerini belirtip, “Hastanemizi her geçen gün yeni cihazlarla bulusturuyoruz. Klinigimize kazandirdigimiz üniteyle birlikte uzun ve zahmetli bir süreç olan rehabilitasyonda ileri teknolojik uygulamalar yapilacaktir. Böylelikle hastalarin gelisimleri objektif bir sekilde ölçülerek gerektiginde tedavilerinde degisiklik yapilacaktir. Bunlari yaparken hastalarimiz sikilmayacak ve ekrandan hareketlerini izleyecektir. Yeni ünitemiz ileri teknolojik hizmetleriyle bölgesinde tek olmasi ile oldukça önemli bir görevi üstlenmektedir. Hastalarimiz aldiklari hizmet ile birlikte farkli bir yere gitme ihtiyaci duymadan tedavilerini burada sürdürecekler. Üniversitemize ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



Sanal zeka ile fizik tedavi

Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi Doç. Dr. Musa Polat konusmasinda, “Klinigimiz kas iskelet sistemi, rehabilitasyon ve romatizmal hastaliklarin tedavisinde bütüncül olarak yaklasim göstermektedir. Teknoloji tabanli rehabilitasyon merkezimizle birlikte sehrimizin ve bölgemizin önemli bir rehabilitasyon merkezi haline dönüstük. Ünitemizde denge cihazi, el egzersiz robotu ve sanal gerçeklik egzersiz sistemimiz bulunmaktadir. Cihazlarimiz bireylerin hareketlerini bir yapay zekâyla etkilesim içinde yapabilme imkâni sunuyor. Bu cihazlara sahip olmamiz sadece saglik hizmetleri açisindan degil ayni zamanda üniversite hastanelerin temel görevleri arasinda bulunan arastirma görevlilerinin, uzmanlarin yetismesinde ve akademik çalismalara destek vermek açisindan oldukça önemlidir. Üniteyi, klinigimize kazandiran basta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yildiz olmak üzere tüm idarecilerimize tesekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA