Beykoz'da Kiraz Festivali Öncesi Resepsiyon Düzenlendi

Tarihi Türk-Polonya dostlugunun en önemli simgesi Polonezköy’de düzenlenecek “Polonezköy Kiraz Festivali” öncesi Beykoz’da tanitim resepsiyonu düzenlendi.

Beykoz'da Kiraz Festivali Öncesi Resepsiyon Düzenlendi
Beykoz Belediyesi tarafindan Türkiye-Polonya dostluguna katkida bulunmak, 181 yillik maziye sahip köyü ve kirazini tanitmak amaciyla düzenlenecek olan “Polonezköy Kiraz Festivali” öncesi Türk ve Polanya yetkililerinin katildigi tanitim resepsiyonu düzenlendi.

Mecidiye Kasri’nda düzenlenen resepsiyona Polonya Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Witold Lesniak, Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, Beykoz Kaymakami Esengül Korkmaz Çiçekli ve ilçe protokolü katildi.

Dostluk vurgusunun yapildigi resepsiyonda konusan Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, "Bizim için Polonezköy anlamli. Biz, geçmisi yasatmak, Polonezköy’ün varligina dikkat çekmek, iki ülke arasindaki iliskilerin daha canli olmasina katki vermek adina bu etkinlikleri yapiyoruz. Polonezköy’ümüzde güzel kirazlar yetisiyor. Her yil etkinliklerimizi yapiyoruz. Istanbul Polonya Baskonsolosu ve Beykoz Belediyesi olarak birlikte gerçeklestiriyoruz. Diger ülkelerin baskonsoloslari da burada. Aslinda dostluga ve barisa katki veren bir durum söz konusu" dedi.

Beykoz’da düzenlenecek “Polonezköy Kiraz Festivali” öncesi düzenlenen resepsiyonda konusan Polonya Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Witold Lesniak, "Kiraz, Polonya’da sevilen bir meyvedir. Polenezköy’ün mirasi olan Kiraz Festivali Leh-Türk dostlugunun degerli bir sembolüne dönüsmüstür. Polenezköy 19. yüzyil Polonya’sinda çevre devletlerin baski ve isgallerinden kurtulmak için iltica eden Polonya vatandaslari tarafindan kurulmus siginak niyetinde bir yerlesim yeridir" dedi.

Kaynak: İHA