Bakan Tunç Açiklamasi 'AK Parti Sivil Bir Anayasanin Öncülügünü Yapmak Istiyor'

Bartin’da dogup büyüdügü köyü ziyaret eden Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Türkiye’nin darbe anayasasi ile yönetildigini söyleyerek "Bu devirde yakismiyor bize. Bunu artik asmamiz lazim. Milletimiz (yeni anayasa) buna layik, çoktan hak ediyor. Önümüzdeki süreçte TBMM’de tüm siyasi partilerimiz bu anlamda milletimizin yeni demokratik sivil anayasa talebini karsilayacak sekilde bir uzlasma zemini olursa bu Türkiye için bir kazanç olur. Insallah AK Parti de bunun öncülügünü yapmak istiyor" dedi.

Bakan Tunç Açiklamasi 'AK Parti Sivil Bir Anayasanin Öncülügünü Yapmak Istiyor'
Bartin’in Ulus ilçesine bagli Ulukaya köyünde dogup büyüdügü mahalleye gelen Adalet Bakani Yilmaz Tunç, burada komsularinin yogun ilgisiyle karsilandi. 1982 Anayasasi’nin darbe anayasasi oldugunu ve yamali bir bohçaya döndügünü ifade eden Bakan Yilmaz Tunç, demokratik sivil anayasa talebini karsilayacak uzlasi zemini olmasinin Türkiye için kazanç olacagini ifade etti.

Bakan Tunç söyle dedi:

"Yeni anayasayla ilgili daha önce parlamento dönemlerinde de uzlasma komisyonlari kuruldu. Partiler bir araya geldi ama bir türlü basarilamadi. Darbe Anayasasi ile yönetilmek bu devirde yakismiyor bize. Bunu artik asmamiz lazim. Milletimiz buna layik, çoktan hak ediyor. Sadece yapanlar açisindan bile degisme sebebidir. 1982 Anayasasi. Darbecilerin olusturdugu bilim komisyonunun hazirladigi bir anayasa. Milletin seçtikleri tarafindan hazirlanmis bir anayasa degil. Dolayisiyla millete, demokratik sürece bir an önce geçmek için oylatilmis bir anayasa. Süreç içerisinde çok degisiklikler oldu anayasamizda. Anayasamiz bir yamali bohçaya dönüstü. Bizim dönemimizde anayasadaki vesayetçi ruhu ortadan kaldirmak için sessiz devrim niteliginde reformlar gerçeklestirildi.

Yargiyla ilgili Türkiye’nin Cumhurbaskanligi Hükumet Sistemi’ne geçisiyle alakali yönetim reformu, kadin haklarindan çocuk haklarina varincaya kadar bireysel basvuru hakkindan diger temel ve özgürlüklerin genisletilmesine varincaya kadar darbecilerin yargilanabilmesini saglayan maddelere varincaya kadar, siki yönetimin kaldirilmasina yönelik maddelere varincaya kadar çok sayida düzenleme oldu. Ama tabi ki bu düzenlemeler vesayetçi ruhu ne kadar azaltsa da o yapanlarin kalemlerindeki akan mürekkep darbecilerin mürekkebi. Sadece kabinin bile 1982 Anayasasi olmasi degismesinde bir gerekçedir. Bu noktada önümüzdeki süreçte TBMM’de tüm siyasi partilerimiz bu anlamda milletimizin yeni demokratik sivil anayasa talebini karsilayacak sekilde bir uzlasma zemini olursa bu Türkiye için bir kazanç olur. Insallah AK Parti de bunun öncülügünü yapmak istiyor tabi ki."

"Sürekli bir FETÖ taktigi olarak görüyoruz"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in saglik durumuna iliskin iddialarin asilsiz oldugunu ve bir FETÖ taktigi oldugunu söyleyen Bakan Tunç söyle dedi:

"Bunlari bir kere gündeme getirmek bile abeste istigaldir. Onlari yazanlar bugün yazmiyor ki önceki seçim dönemlerinde de sürekli bir FETÖ taktigi olarak biz bunu sosyal medyalarda görüyoruz. O tür haberlere aldiris etmemek lazim. 8,5 saat süren kabine toplantisi oldu. Cumhurbaskanimiz bakanlarimizi yeni projeler ve hedefler noktasinda dikkatle dinledi. Çünkü bir önceki kabine toplantisinda brifinglerinizi süratle alip teskilatinizi taniyin ardindan da yeni hedefler seçim beyannamemizde halkimiza vadettigimiz hususlarla ilgili projelerinizi kabinede sunun demisti. Herkes hazirligini yapti ve 8,5 saat süren bir çalisma ortaya konuldu. Orada hedeflerle ilgili görüs alisverisi oldu. Cumhurbaskanimizin o hedeflere yönelik önerileri oldu. Hemen toplantinin sonunda da canli yayinda bir açiklama yapti. Dolayisiyla gece gündüz çalisan yogun bir tempo içerisinde çalisiyor. Tüm bu söylentilere kulak asmamak lazim bunu gündeme de almamak lazim."

Bakan Tunç, ziyaret çerçevesinde annesinin mezarini da ziyaret ederek dua etti.
Kaynak: İHA