Altinpinar Gölüne Ziyaretçi Akini

Gümüshane’nin dogal güzelliklerinin en çarpici örneklerinden biri olan, ziyaretçilerine unutulmaz anilar ve görsel sölenler sunan Altinpinar Gölü ve yaylasi son dönemde ziyaretçi akinina ugruyor.

Altinpinar Gölüne Ziyaretçi Akini
Torul ilçesine bagli Altinpinar köyü sinirlari içinde denizden bin 880 metre yükseklikte, etrafi sariçam ormanlari ile çevrili, civarindaki otantik yaylalari ve dogal güzellikleriyle görenleri büyüleyen ve yüzyillar önce meydana gelen heyelan sonucu olusan Altinpinar Gölü, yemyesil dogasi, buz gibi sular akan çesmeleri, serin ve temiz havasi ve büyüleyici manzarasiyla göz kamastiriyor.

Gümüshane’nin sakli bahçelerinden olan Altinpinar Gölü, zengin flora ve faunasinin olusturdugu dogal güzellikleriyle görenleri büyülemesinin yaninda doga tutkunu ve sehrin stresli ortamindan uzaklasmak isteyenler için de çok önemli bir dinlenme merkezi olarak nitelendiriliyor.

Bahar aylarinda göçmen kuslari, endemik ve binbir renkli çiçekleriyle özellikle hafta sonlari çam ormanlarinin arasinda, temiz havanin keyfini çikarmak isteyen vatandaslarin tercih ettigi mekanlardan birisi olan Altinpinar Gölü özellikle yolunun yapilmasinin ardindan vatandaslarin ugrak noktasi oldu.

Huzur dolu bir atmosfer sunarak ziyaretçilerine unutulmaz anilar birakan Altinpinar Gölü etrafindaki dogal peyzaj ortamiyla piknik, çadir kampi ve doga yürüyüsü için oldukça uygun olan bölge. Gümüshane’ye 37, Torul ilçesine ise 15 kilometre mesafede yer alan bölgeye ulasimi saglayan yolda yapilan iyilestirme çalismalariyla daha konforlu hale getirildi.

Fotograf tutkunlari için de muhtesem kareler sunan Altinpinar Gölü, göl yüzeyinden gökyüzü, daglarin zirveleri ve agaçlarin binbir türlü halinin yansimasi görsel bir sölen sunuyor.

Huzur arayanlar için mükemmel bir siginaga dönüsen Altinpinar Gölü ve yaylasinda doganin sesleriyle birlesen sessizlik, kus sesleri sayesinde stresten arinip sehrin karmasasindan uzaklasilabiliyor.

Altinpinar Gölü Torul ilçesinde yüzbinlerce kisinin ziyaret ettigi Torul Kalesi Cam Seyir Terasina 18, Cebeli köyü sinirlarindaki Karaca Magarasina 30 ve Zigana dagi eteklerindeki Limni Gölü Tabiat Parkina 35 kilometre mesafede, Artabel Tabiat Parkina komsu zirvelerde yer aliyor.
Kaynak: İHA