63 Saat Enkaz Altinda Kalan Gürkan, Üniversite Sinavina Girdi

Hatay’da 5 katli apartmanin enkazindan 63 saat sonra çikartilan ve yasadigi o korku dolu dakikalari cep telefonuna kaydeden 18 yasindaki Gürkan Öztürk, Adana’da üniversite sinavina girdi. Öztürk, umudunu hiç kaybetmedigini ve iyi bir üniversite kazanmak için çabaladigini söyledi.

63 Saat Enkaz Altinda Kalan Gürkan, Üniversite Sinavina Girdi
Hatay’da yasayan Gürkan Öztürk (18), Kahramanmaras merkezli 2 büyük depreme, dershanesine yakin oldugu için Hatay’da kaldigi dedesinin evinde yakalandi. Öztürk’ün kaldigi Ürgen Pasa Mahallesi Altineller Sitesi B Blok zemin katta bulunan ev, ilk depremde çöktü. Enkaz altinda 63 saat geçiren Öztürk, ekipler tarafindan kurtarildi.

Yasadigi o korku dolu dakikalari cep telefonuyla da kaydeden Öztürk, kurtarildiktan sonra Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesindeki tedavisinin ardindan Ceyhan KYK yurduna yerlestirildi. Burada üniversite sinavina hazirlanan Öztürk, bugün YKS’nin 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne Ceyhan Kasim Ragipoglu Anadolu Lisesinde girdi.

Sinava girmeden önce Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan Öztürk, “Bugün sinava giren bütün arkadaslarima öncelikle basarilar diliyorum. Çok zor günler geçirdim. Tabii ki zorlu bir süreçti insan olayin sicakligiyla yasadiklarinin zorlugunu anlayamiyor zihinsel olarak gün geçtikçe daha fazla kendime geliyorum” diye konustu.

Annesi Hezile’nin düserek belinin kirildigini da anlatan Öztürk, “Maalesef kaza sonucu annemin sirtini kirildi agir bir ameliyat geçirdi ama durumu günden güne iyiye gidiyor. Tüm olanlarin üst üste gelmesi psikolojik olarak hirpaliyor” ifadelerini kullandi.

Umarim zor zamanlarin güçlü insanlari oluruz”

Endüstri mühendisi olmak istedigini söyleyen Gürkan Öztürk, “Bu sekilde bu sinava girmek istemezdim tabii ki. Bir çocugumuz hayallerinden çok kaybettikleri için burada umarim zor zamanlarin güçlü insanlari oluruz. Basta depremzede arkadaslarim olmak üzere herkese bos sans diliyorum. Ben endüstri mühendisi olmak istiyorum. Onun için çalistim bakacagim artik” dedi.

Kaynak: İHA