Depremzede Çocuklar Karnesini Haluk Levent'ten Aldi

Depremin en az yikimi yaptigi Hatay’in Arsuz ilçesinde, sanatçi Haluk Levent’in kurucusu oldugu Ahbap dernegi tarafindan yaptirilan prefabrik okulun açilisi gerçeklestirildi. Açilis sonrasi Levent, ögrencilerin karne dagitimini gerçeklestirdi.

Depremzede Çocuklar Karnesini Haluk Levent'ten Aldi
6 Subat tarihli Kahramanmaras merkezli depremler, 11 il içinde en büyük yikimi Hatay’da meydana getirdi. Binlerce konutun yikildigi kentte egitim kurumlari ve ögrencilerin hayalleri de enkaz altinda kaldi. Bir süre okullarina ara veren ögrenciler çadir ve konteyner kentlerde olusturulan merkezlerde egitimlerini tamamladi. Hatay’in depremden en az etkilenen ilçelerinden Arsuz’daki Uluçinar ilk ve ortaokulu, sanatçi Haluk Levent’in kurucusu oldugu Ahbap dernegi tarafindan prefabrik olarak yeniden insa edildi ve il protokolünün katilimiyla açilisi gerçeklestirildi.

Kurdele kesimi ile baslayan program, sanatçi Haluk Levent’in ve il protokolünün okulu gezmesiyle devam etti. Girdigi bir sinifta ögrencilere karnelerini dagitan Levent, ögrencilerin mutluluklarina ortak oldu. Ahbap dernegi tarafindan 2 ayda yaptirilan ve açilisi gerçeklestirilen prefabrik okul 12 derslikten olusuyor.

Açilis sonrasi Ihlas Haber Ajansi’na açiklamada bulunan Levent, "Çok mutluyuz, tüm çocuklarimizi basarili görmek bizi daha çok mutlu ediyor. Bugün açtigimiz okulda da bunu yasadik. Tesekkür ediyoruz. Deprem bölgesinde herkes elinden geleni yapiyor" dedi.

Yeni okullarina kavusmanin sevinicini yasayan ögrenciler de mutlu olduklarini dile getirdiler.
Kaynak: İHA