Ankara'nin Tarihi Okulunu Kapatma Iddiasi Velileri Ayaga Kaldirdi

Ankara’nin Çankaya ilçesindeki Mimar Kemal Ortaokulu için alinan kapatilma karari sonrasi ögrenci velileri, okulun kapatilmasina tepki göstermek için okul bahçesinde Çankaya Ilçe Milli Egitim Müdürlügünü protesto etti.

Ankara'nin Tarihi Okulunu Kapatma Iddiasi Velileri Ayaga Kaldirdi
Aralarinda eski Basbakanlardan Bülent Ecevit’in de bulundugu birçok ünlü ismin mezun oldugu Ankara’nin tarihi okullarindan Mimar Kemal Ortaokulunun kapatilacagi ve Çankaya Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan kullanilacagi haberinin velilere ulastirilmasi üzerine veliler tepki gösterdi. Okul bahçesinde toplanan veliler, okullarinin kapatilmamasi için çagrida bulundu.

Mimar Kemal Ortaokulu velilerinin basin açiklamasi yaptigi protestoda, okulun kapatilmamasi masaya yatirildi.

Veliler, 1927 yilindan itibaren hizmet veren okullarinin tarihi bir geçmise sahip oldugunun altini çizerek, "Mimar Kemal Ortaokulu velileri olarak, birkaç gün önce okulumuzun kapatilip, Çankaya Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün tasinacagi haberini aldik. Ilçe Milli Egitim Müdürlügünden aldigimiz bilgilere göre okulumuza inceleme için müfettis atamasi yapildigini ögrendik. 1927 yilindan beri neredeyse bir asirdir ayakta duran bir okul. Okulumuzun kapanmasini istemiyoruz" açiklamalarinda bulundu.

Basin açiklamasinda veliler, okuldaki ögrenci sayisinin az oldugundan dolayi kendilerine bir mazeret gösterildigini belirterek, "Okulumuzun ögrenci sayisinin az oldugu gibi gerekçeler sunuluyor. Bunun asilsiz oldugunu söylemek istiyoruz. Okulumuz sehrin merkezinde çok güvenli bir konumda ve Ankara’nin sayili basarili okullarindan birisidir. Yetkililerimize sesleniyoruz, okulumuza dokunmayin. Bunu bizlere yapmayin. Bu okul ayakta durmak zorunda. Bu okul Ankara’nin sayili okullarindan biri" ifadelerini kullandi.

Çocugu Mimar Kemal Ilkokulunda ögrenim gören velilerden Esma Cingöz ise alinan karardan sonra çocugunun psikolojisinin bozuldugunu söyledi.

Cingöz, ögretmenlerinin karne dahi dagitamadan okuldan aglayarak ayrildigina dikkati çekerek, "Benim çocugum su an yedinci sinifta. Sekizinci sinifa geçecek. Bu sene LGS (Liselere Geçis Sistemi) sinavi var önümüzde. Çocugumun su an psikolojisi çok kötü. Çocugum iki gündür agliyor. Su anda da sinifinda karnesini aldi agliyor hüngür hüngür. Ögretmenimiz karneyi dagitamadan aglayarak evine gitti. Benim çocugumu bu okuldan alsam baska bir okula versem çocuklarimiz bitik" diye konustu.

Cingöz, bu okulda okuyan ögrencilerin ögretmenlerinden ayrilacagini, dolayisiyla sinava hazirlanma süreçlerinde de problem yasayacaklarini söyleyerek, "Yeni okula alisma dönemlerinde bitikler. Arkadaslarindan ayrilacaklar. Ögretmenlerinden ayrilacaklar. Yeni bir okula alismalari için zaten bir dönem geçecek. Yeni sinifa geçtiklerinde arkadaslari rencide edecekler belki baska okula geçtikleri için. Sinav dönemlerini de çok etkileyecek. Biz çocuklarimizi dershaneye de versek toparlayamayacagiz. Biz çok endiseliyiz. Okulumuzun kapatilmasini istemiyoruz asla" dedi.

Mimar Kemal Ortaokulundan iki sene önce mezun olan 16 yasindaki lise ögrencisi Erem Aslan, mezun oldugu okulunun kapatilmasina üzüldügünü söyledi.



Kardesinin bu okulda okudugunu kaydeden Aslan, LGS’ye girecek kardesinin psikolojisinin hiç iyi olmadigini belirterek, "Ben bu okuldan mezun oldum. 16 yasindayim. Iki sene önce mezun oldum bu okuldan. Su anda da kardeslerim okuyorlar. Bir tanesi de seneye LGS’ye girecek. Okulun kapanmasi onun psikolojisini hiç iyi etkilemiyor. Dün ben okula geldim ögretmenlerimi ziyaret etmek için. Onlar da buradan tayinlerini aldirmak istiyorlar. Onlar da hiç memnun degiller. Çoguyla görüsemedim çünkü onlarin da psikolojisi hiç iyi degil. O yüzden kapanmamali ve çok köklü bir okul" dedi.

Mimar Kemal Ortaokulundan mezun olan ögrencilerin basarisina da dikkat çeken Aslan, "Mezun olan ögrencilerin basarisina ve geldigi yerlere bakilacak olursa eger çok basarili ve güzel egitim veren bir okul. Bu yüzden kapanmamali. Burasi ortaokul oldugu için çogu arkadasimla burada tanistim. Çogu zaman görüsemedigim arkadaslarimla bile okulda ögretmenleri ziyaret etme bahanesiyle gelip bir seyler yapabiliyoruz. Bizi birlestiren bir noktada oluyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA