Kabine Toplantısı sona erdi! Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı kararlarını ve sonuçlarını açıkladı

Kabine Toplantısı, Bakanlar Kurulu'nun katılımıyla Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanllğı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Saat 14.30 başlayan toplantı, saat 22.30'da sona erdi. Türkiye Yüzyılı'nın ikinci Kabine Toplantısı'nda asgari ücret zammı, bayram ikramiyeleri, öğrencilere indirimli telefon ve bilgisayar ve temmuz ayında süresi dolacak olan konut kiralarında tavan artış oranı uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağı görüşüldü. Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Türkiye'de yeni anayasa için gerekli siyasi atmosferin oluştuğunu belirterek "Ülkemizi darbe mahsulü mevcut anayasasından hep birlikte kurtaralım istiyoruz." ifadesini kullandı. İşte son dakika Kabine Toplantısı haberinin ayrıntıları...

Kabine Toplantısı sona erdi! Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı kararlarını ve sonuçlarını açıkladı
Kabine Toplantısı sona erdi! Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı kararlarını ve sonuçlarını açıkladı
Son dakika haberine göre; Yeni Bakanlar Kurulu'nun oluşturulmasının ardından ikinci Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık 8 saat süren Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesi ekonomi oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Dışişleri Bakanı hariç, Kabinedeki arkadaşlarım hazırlıklarını sundu. Dışişleri Bakanımı da ayrıca dinleyeceğim. 6 Haziran'daki toplantımızın ardından ülkemize hizmet davamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yürütme organındaki tüm görevlendirmeleri süratle tamamladık. 16 Nisan 2017 referandumuyla ülkemize kazandırdığımız yeni yönetim modelinin avantajlarını tekrar görme imkanı bulduk. Türkiye'ye vakit ve enerji kaybeden ne varsa tarih olmuştur.

'ESKİ SİSTEME DÖNÜŞ ÖNERİLERİNİ MİLLET REDDETTİ'

Milletimiz, eski sisteme dönüş önerilerini reddetmiştir. Parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Projelerimizi daha kısa sürede hayata geçireceğiz. Vatandaşımızın hayatına dokunan meselerleri daha da artıracağız. Türkiye'nin hak ve hukukunu daha cesur savunacağız. Demokrasi, hak ve özgürlükler alanındaki reformlarımıza daha sıkı sarılacağız.

Siyasette istikrar ve güven açığı vardı. Biz 2002'den beri yaptığımız yatırımlarla bu açığı kapattık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu kazanımları kalıcı hale getirdik. Millet kararını vermiştir. Muhalefetin de hakikatleri görmesini temenni ediyoruz. Muhalefetin uğradığı hezimetin şokundan çıkamadığını görüyoruz. AK Parti'nin kırsal kesimin oylarıyla bu seçimi kazandığını iddia edecek kadar sefil hale geldiler. Gazi'nin 'Köylü milletin efendisidir' ifadesini görmezden geliyorlar. Bu millet sandıkta size en güzel cevabı veriyor.

14 Mayıs seçimlerin hıncını depremzedelerden çıkarmaya çalıştılar. Son 1 aydır sırf oy tercihlerinden dolayı hakarete uğramadık toplum kesimi bırakmadılar. Mehum Aşık Veysel'i kıyafeti sebebiyle Kızılay'a bile almayan zihniyetin hala varlığını sürdürmesi endişe vericidir. Bu çevrelerin her seçim yenilgisi sonrası nükseden seçmeni suçlama hastalığından kurtulmasını diliyoruz. Ülkedeki istikrar ve güven ortamına zarar verecek söylemlerden herkesin uzak durması gerekmektedir. Bizim hükümet olarak bu konularda hiçbir zaafımız yoktur. Biz her türlü yapıcı eleştiriye açığız.

Biz Türkiye Yüzyılı'nın inşasına yapılacak katkıya destek vermeye hazırız. Türkiye'nin standartlarını yükseltecek adımları hep beraber atalım diyorum. Türkiye'yi darbe mahsülü anayasadan hep birlikte kurtaralım diyoruz. Türkiye artık bunu gerçekleştirecek siyasi atmosfere kavuşmuştur. Cumhuriyetimizin ikinci asrındaki yolculuğumuzu, sivil, özgürlükçü, kuşatıcı, tüm kesimlerin sahipleneceği bir anayasanın rehberliğinde katedelim istiyoruz.

Geçen hafta emekli ve çiftçilerimizle ilgili müjdeleri paylaşmıştım. Bundan sonra da üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz. Biz bu milletin efendisi değil hizmetkarıyız. İşte aramızdaki fark bu. Emeklilerimiz enflasyona ezdirmeyeceğiz. Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesini erkene alıyor, toplam 1,4 milyon kardeşimizi bayramdan önce sevindiriyoruz. Asgari ücret komisyonu çalışmalarına başladı. İnşallah tüm tarafların içine sinecek bir neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Bakan arkadaşlarımızdan kısa, orta ve uzun vadeli planlarını dinleme fırsatı bulduk.

Merkez Bankası'ndan BDDK'ya kadar alanında uzman isimleri atadık. Türkiye Yüzyılı ülkemiz kadınlarının omuzlarında yükselecektir. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Beyi hükümet programımızı hazırlama konusunda görevlendirdik. Bol keseden vaat dağıtıp milletten yetki alınca bunları unutanlardan olmadık. Milletimize verdiğimiz tüm sözler yerine getirmekte kararlıyız. Kime neyi taahhüt etmişsek hepsini gerçeğe dönüştüreceğiz.

Türkiye'nin statükoyu değiştirdiği alanların başında dış politika vardır.