132 Yilda Tamamlanan Tas Yol Kaderine Terk Edildi
Erzincan’in Kemaliye ilçesinde Kemaliye ile Sivas’in Divrigi ilçesindeki bazi köylere ulasim saglanan ve 132 yilda tamamlanan 7 kilometrelik tas yol bakimsizliktan adeta kaderine terk edildi. Tas yoldaki sikintilar sebebiyle ulasimin güçlestigini belirten vatandaslar yetkililere seslerini duyurmaya çalisti.

‘Yetkililerden bir çözüm bekliyoruz’
Yolda her kis ve ilkbahar sezonunda sikinti yasadiklarini ifade eden Sandik köyü muhtari Duran Özgüla, "38 tünelden olusan bu yolumuzun 7 kilometrelik bölümü bozuk. Tas yolun bozuk 7 kilometrelik olan kisminda kis aylarinda tamamen kapanma yasanmaktadir. Köylerde yasayan insanlar ilçeye ulasmak için uzak yollari kullanmak zorunda kaliyor. Ulasimi aksatan 7 kilometrelik yolun bir an önce yapilmasini istiyoruz" dedi.
‘Yola müdahale edilmesi lazim’
Son yillarin en yogun yagisinin yasandigi bölgede tas yol, yine suyla doldu. Hizmete girdiginden beri bakim ve onarim yapilmadigi öne sürülen yolda, sürücüler su biriken tünellerin içinde ilerlemeye çalisiyor. Yolla ilgili sikayetleri oldugunu belirten Gümüsçesme köyü muhtari Halit Uzun, "Kemaliyeliler Tas yolu, merhum Vali Recep Yazicioglu’nun çabalariyla yapilarak hizmete girdi.
Yol ulasima açildiktan sonra bugüne kadar herhangi bir çalisma, bakim ve onarim yapilmadi. Bu yol bizim için çok önemli, 8 köy ve mezraya ulasimi sagliyor. Ancak bize hizmet edecek yol izdirap yolu oldu. Yörede yasayan insanlar magdur oluyor. Yolda su birikintileri sürücüleri zorluyor. Zemini çok bozuk bu yolun. Defalarca yolun iyilestirilmesi için müracaat ettik ama sesimizi duyuramadik. Yazdigimiz dilekçelerimizin sonucunu alamadik. Yetkililere buradan sesleniyorum. Bu yol bizim için çok önemli, bu yola bir an önce müdahale edilmesi lazim. Bu yolun yapilmasi lazim" diye konustu.
