EGIAD'dan Üyelerinin Enerji Verimliligi Için Büyük Adim

Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD), enerji kaynaklarinin hizla tükendigi ve sürdürülebilir bir dünya için enerji tasarrufunun büyük önem kazandigi günümüzde, enerji israfina dur diyebilmek adina enerji verimliligi çalismalariyla bilinen Apollo firmasi ile protokol imzaladi.

EGIAD'dan Üyelerinin Enerji Verimliligi Için Büyük Adim
Is dünyasinin artan enerji maliyetlerinden dolayi çikmaza girmemesi için çözüm yollari arayan Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD), enerji verimliligi çalismalarinin düzenlenmesi konusunda üye firmalara hizmet verebilmek amaciyla ofisi Izmir IZQ Girisimcilik Merkezi’nde bulunan enerji yönetimi platformu Apollo’yla is birligine vardi.

"Apollo firmasi ile en büyük isletme giderlerimizi azaltmak için yola çiktik"

Endüstriyel enerji yönetimi platformu Apollo’yla en büyük isletme giderlerini azaltmak için yola çikan EGIAD Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, sürdürülebilir bir dünya için enerji tasarrufunun büyük önem kazandigina dikkat çekerek, “Küresel isinma, sanayilesme ve artan dünya nüfusu sonucu enerji açigi büyürken, enerji kaynaklari da buna bagli olarak hizla tükendi. Enerji darbogazinin asilmasi ve enerjinin daha verimli kullanilmasi için herkese büyük sorumluluklar düsüyor. Endüstriyel enerji yönetimi platformu Apollo’yla en büyük isletme giderlerimizi azaltmak için yola çiktik. Tesislerin tüketimlerini anlik takip etme, günlük belirlenen sinir araliklarini geçtiginde bildirimler alma, enerji kesintisi yasandiginda aninda haberdar olma, tüketim ve faturalari geçmis gün ve aylarla kiyaslama, finansal ve teknik detayli analizleri raporlar seklinde kaydetme gibi imkanlari yakalayacagiz. EGIAD’a özel indirimle bu imkanlardan yararlanacagiz” dedi.



"Gereksiz tüketimlerin önüne geçiyor, maliyet tasarrufu saglarken çevreyi koruyoruz"

Apollo IoT Kurucu Ortagi ve CEO’su Ezgi Eylül Hasvatan Gavas ise, farkli sektörlerdeki müsterileri için yapay zeka ve makine ögrenmesi ile tüketim trendlerini anlik ve gelecege dönük analizlerle tesislerin 360 derece tek platformdan enerji izlemesini sagladiklarini belirterek, “Tesisler için en büyük gider kalemlerinden biri olan elektrik tüketiminin gerçek zamanli dogrulamasini saglayarak kwh’de degisiklik olmasa dahi maliyetleri düsürüyoruz. Gelismis ve kisisellestirilebilen alarmlar tüm olagan disi tüketimleri anlik olarak tespit ediyor, operasyonel ve kisi bazli hatalarin önüne geçiyor. Gelismis grafik ve kullanici dostu ara yüzüyle multi-disipliner enerji çalisma alani saglayarak, dijital dönüsüm evresindeki sirket çalisanlarinin üretkenligini arttiriyor, enerji takibini daha pratik hale getiriyor. Ayrica Türkiye’nin ilk bulut tabanli fatura kontrol, optimizasyon ve tahminleme platformu olarak da faaliyet göstermekteyiz. Altyapi ve donanim maliyeti olmadan kolay entegrasyonla, geçmis tüketim verilerini kullanilarak hesaplanan isletme karakteristigine en uygun, elektrik tarifesi avantajini sunuyoruz. Tahminleme ve Operasyonel Verimlilik Sistemi ile gereksiz tüketimlerin önüne geçiyor, enerjiyi en verimli sekilde kullanarak tüketimleri ve karbon emisyonunu azaltiyor, maliyet tasarrufu saglarken çevreyi de koruyoruz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Elkom Teknoloji’nin ürünü olan Apollo, tüm enerji giderlerini tek bir platform üzerinden izleyerek, optimize ediyor ve enerjide dijitallesiyor. Ayrica, Apollo One, Apollo IoT ve Apollo Pro yazilimlari sayesinde enerji maliyetlerinde yüzde 30’a varan avantaj saglamasi ile de biliniyor. Elkom, onlarca yildir binlerce tesisin karsilastigi enerji ve elektrik sorunlarini ve zorluklarini farkli tecrübeler edinerek bu tecrübeler isiginda, enerji izleme prosedürü uyguluyor.
Kaynak: İHA