Kirikkale'de Sel Açiklamasi Dereler Tasti, Evleri Ve Ahirlari Su Basti

Kirikkale’de saganak yagis sebebiyle derelerin tasmasi sonucu bazi ev, ahir ve is yerlerini su basti. Yasanan selden 19 köy ve bir belde etkilenirken, Çerikli beldesinde 2 katli müstakil bir evde çökme meydana geldi.

Kirikkale'de Sel Açiklamasi Dereler Tasti, Evleri Ve Ahirlari Su Basti
Kirikkale’de saganak yagislardan dolayi yasanan sel felaketinden ilçelere bagli 19 köy ve bir belde etkilendi. Delice ilçesine bagli Çerikli beldesinde derelerin tasmasiyla evler, ahirlar ve bazi is yerleri sular altinda kaldi. Sel sularinin bastigi 2 katli müstakil bir evde çökme meydana geldi. Sulakyurt ilçesine bagli Danaci köyünde derenin tasmasiyla yolun 50 metrelik bölümü tamamen hasar gördü. Köyde bulunan 300 dönümlük üzüm baglari ve diger tarim arazileri de zarar gördü. Bazi ahirlardaki küçükbas hayvanlar telef oldu.

Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu, selin vurdugu köyleri ziyaret ederek, ekiplerin sahada yaptigi hasar tespit çalismalari hakkinda bilgi aldi. Köyde yasayan vatandaslarin istek ve taleplerini de dinleyen Tekbiyikoglu, selden etkilenen Danaci köyünde de Il Özel Idaresi ve Devlet Su Isleri (DSI) tarafindan onarimina baslanan çöken köy yolundaki çalismalari yerinde inceledi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, olagan mevsimsel akisin disinda son bir hafta içerisinde yüksek derecede yagislarin geldigini ifade ederek, ilçelere bagli toplamda 19 köyün selden etkilendigini söyledi.



"19 köyümüzde son iki günlük yagista hasarlar meydana geldi"

Hasar gören köylerde çalismalarin sürdügünü belirten Vali Tekbiyikoglu, "Olagan mevsimsel akisin disinda yüksek derecede yagis gelmekte ve son bir hafta içerisinde bunu yogunlukla hissediyoruz. Toplam 19 köyümüzde son iki günlük yagista hasarlar meydana geldi. Su an Danaci köyümüzün dere yataginda DSI, Il Özel Idaresi araçlarimiz ve özel sektör destekli araçlarimizla beraber bir iyilestirme çalismasi yapiyoruz" dedi.



"Hasar tespit çalismalarimiz halihazirda devam ediyor"

Tarim arazilerinin de selden etkilendigini anlatan Vali Tekbiyikoglu, "Sadece bu köyümüzde degil, yaklasik 7 grup halinde bütün köylerimizde benzer iyilestirme çalismalarini yapiyoruz. Ufak çapta küçükbas hayvan kayiplari oldu. Bir miktarda tarimsal ürünlerde zarar var. Bunlarla ilgili de hasar tespit çalismalarimiz halihazirda devam ediyor" diye konustu.



"Devletimiz yanimizda, aninda müdahalede bulundu"

Devletin tüm imkanlarinin seferber oldugunu anlatan Danaci köyü muhtari Servet Aktar, "Sabah gün aydinlaninca büyük felaketin yasandigini gördük. Bizim tek tesellimiz can kaybinin olmayisi. Devletimiz yanimizda, aninda müdahalede bulundu. Allah razi olsun sayin valimizden. Araç gereç her ne kadar imkan varsa seferber etti. Su anda da görüldügü gibi çalismalar devam ediyor. Insallah en kisa sürede normal yasantimiza devam edecegiz" seklinde konustu.

Çerikli Belediye Baskani Nuh Sahin ise, yagislardan dolayi etrafta bulunan civar köylerden gelen sel sularinin evleri, ahirlari ve bazi is yerlerini bastigini aktardi.

Öte yandan ikindi vakti etkili olan yagisin ardindan selden etkilenen Çerikli beldesine geçen Delice Kaymakami Muhammed Burak Akköz, AFAD Il Müdürü Abdullah Sariçiçek, Çerikli Belediye Baskani Nuh Sahin ile birlikte hasar gören alanlarda inceleme yapti.
Kaynak: İHA