Iran'dan Sonra Irak Info Çalismasina Baslandi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Iran infosundan sonra, Irak’a yapilacak info için çalismalarina baslandi.

Iran'dan Sonra Irak Info Çalismasina Baslandi
Yüksekova sinir komsulariyla Turizm agini gelistirmeye devam ederken, Iran’dan sonra Irak Infosu için ilk toplanti yapildi. Geçtigimiz aylarda Van, Hakkari ve Yüksekova’dan bir araya gelen is insanlari, STK’lar ve acenteler, Iran infosu gerçeklestirdi. 4 günlük info sonrasi Iranli acenteler bölgeye davet edildi. Davet edilen Iranli acenteler Yüksekova Esendere Sinir Kapisinda davul zurnayla karsilanirken, Iranli turistlere bölge tanitilip geziler düzenlendi.

Turistler gezi sonrasi ülkelerine memnun bir sekilde ugurlandi.

’’2.info çalismasi basladi’’

Yüksekova ilçesinde Ipekyolu Caddesi üzerinde bulunan bir otelde Iran infosu için ilk toplanti gerçeklestirildi.

Yüksekova Esnaf Sanatkârlar Odasinin öncülügünde baslatilan Irak-Yüksekova arasindaki turizm atagi için bir araya gelen STK temsilcileri, is insanlari ve yerel esnaf, Irak ve Yüksekova arasindaki gelis-gidis baglantilarini hizlandirmak için 3 günlük Iran ziyareti öncesi fikir alisverisinde bulundu. Irak’ta gerçeklesecek 3 günlük ziyaretlerin ardindan gelecek Irakli misafirlerin en iyi sekilde agirlanmasi görüsüldü.

Her seyi Yüksekova’nin gelecegi için yaptiklarini belirten TÜRSAB Baskani Cevdet Özgökçe “Aslinda tarihi günler yasiyoruz. Bu olusum kolay kolay hiçbir yerde olmuyor. Bizde bugün Irak’a gerçeklestirecegimiz 2’inci info için bir araya geldik. Irak’a yapacagimiz 3 günlük turizm ziyareti öncesi is insanlarimiz ve ilçenin can damari olan esnafimizla toplanti gerçeklestik. Irak’tan geldikten hemen sonra misafirlerimizi Yüksekova’da agirlayacagiz” dedi.

Toplantiya Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, Semdinli Belediye Baskani Tahir Sakli, TÜRSAB Baskani Cevdet Özgökçe, Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Vedat Çogaç, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Gürdal ve çok sayida esnaf katildi.

Kaynak: İHA