EBYÜ'de Mezuniyet Coskusu

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) 2022-2023 Akademik Yili mezunlari, düzenlenen mezuniyet töreniyle coskuyla ugurlandi.

EBYÜ'de Mezuniyet Coskusu
Yalnizbag Yerleskesi Amfi Tiyatro alaninda gerçeklestirilen 2022-2023 Akademik Yili mezuniyet töreni, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarinda ögrenim gören ve mezuniyet sevinci yasayan ögrencilerin geçisiyle basladi.

Ardindan, Üniversite Temsilcisi Hukuk Fakültesi Ögrencisi Ayse Busel Daglar, mezun olan ögrenciler adina konusma gerçeklestirdi.

Daglar konusmasinda, “Yillar öncesinde üniversiteli olma hayali ile baslayan zorlu egitim sürecimizin artik sonuna gelmis bulunuyoruz. Bu serüvenin baslamasi ile her birimiz yurdun farkli yerlerinden Erzincan’a geldik. Ailemizin ve arkadaslarimizin yoklugunda birbirimize kenetlendik ve kocaman bir aile olduk. Yilmadan, yorulmadan, basaracagimiza inanarak çalistik. Elbette bazen zorlandik ama basarabilmenin yollarini ögrendik. Bu süreçte zorlu sinavlari, uykusuz geceleri, stresli günleri ve her birimizin kabusu olan final haftalarini geride biraktik. Yarin gerçek hayat bizleri karsiliyor olacak. Fakat mücadeleye haziriz. Basarisizlik olasiligi artik korkutmuyor bizleri, çünkü vazgeçmemenin ne demek oldugunu biliyoruz ”dedi.

Son olarak Daglar, mezun ögrenciler adina mezuniyet kütügüne plaket çakti.

2022-2023 Akademik Yili mezuniyet töreninde konusma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, mezun olan tüm ögrenciler ve onlarin mezuniyetleriyle gurur duyan ailelerin sevinç ve mutlulugunu paylastigini belirterek, “Öncelikle, hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Bugün burada mezun olan her bir ögrenci, ortaya koyduklari gayret ve emeklerle gelecege umutla bakmayi hak ediyor. Üniversite hayati, sizin için büyük bir dönüm noktasi, bunu biliyoruz. Çogunuz ailelerinizden uzakta hayati yasayarak ögrenmeye çalistiniz. Sinavlarda sorular sizleri terletti, otobüs duraklarinda üsüdünüz ve bilet fiyatlarindan yakindiniz, sabahlara kadar müzik dinleyip sohbet ettiniz, bazen de ders çalistiniz. Bazen neselendiniz, bazen de hüzünlendiniz dostluklar kurdunuz çok sayida arkadasiniz oldu. Kisaca bir çok zorluga katlanarak bugüne geldiniz ve mezun olmanin hakli gururunu yasiyorsunuz “dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan mezuniyet andini hep bir agizdan okuyan mezunlar, keplerini havaya atarak, mezuniyet sevincini birlikte yasadilar. Mezuniyet töreni, canli mini müzik konseri ile sona erdi.
Kaynak: İHA