Rifat Yörük'ten Yeni Kitap

Gazeteci Yazar Rifat Yörük yeni bir kitaba daha imza atti. ’Bir Akademisyenin Hayat Yolculugu’ adini tasiyan eserde, halen Kayseri’de yasayan Kapadokya Üniversitesi Iktisadî, Idarî ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rifat Yildiz’in hayat hikâyesi yer aliyor.

Rifat Yörük'ten Yeni Kitap
Editörlügünü Mehtap Karakaya Yörük’ün yaptigi kitap 15 bölüm ve 296 sayfadan olusuyor. Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’in ’Hocamizin Altin Çagini Taçlandiran Kitap’ basligiyla bir önsöz yazdigi kitapta Rifat Yildiz’in yakin çevresinden elli kisinin de görüslerine yer verildi.

Detay Yayincilik tarafindan yayimlanan kitabi hakkinda bilgi veren Rifat Yörük; “Çok degerli bir akademisyenin hayatini yazdigim bu biyografi, benim 9. kitabim oluyor. Hazir olan onuncu kitabimi da yakinda yayinlamayi planliyoruz. Rifat Yildiz biyografisi, Kayseri’de baslayip, yerlestigim memleketim Silifke’de tamamladigim bir eser” dedi.

Yörük, internet satislari baslayan kitabin tanitimlarinin önce Bayburt’ta, ardindan Kayseri’de gerçeklestirilecegini sözlerine ekledi. Kitabin arka kapaginda yer alan tanitim metni ise söyle;

“Meslegini çok seven, ‘dünyaya bir daha gelebilsem inanin yine bu meslegi seçerim’ diyen isine âsik bir akademisyen... Bu biyografide; ‘söz uçar, yazi kalir!’ diyerek meslekî her toplantisini, her programini, her projesini raporlastiran, hatiralarini yazili hale getirip kitaplastiran, günlük tutan, aile büyükleri için biyografiler yazdiran sira disi akademisyen Prof. Dr. Rifat Yildiz’in vatan ve memleket sevdasi ile dolu hayat yolculugunu bulacaksiniz.”
Kaynak: İHA