Bergama'nin UNESCO Yildönümü, Uçurtmalarla Kutlandi

Izmir Bergama’nin UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ne girisinin 9. yildönümünde, Asklepion alaninda 3. Uçurtma Senligi düzenlendi. Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, “Bergama’mizda yasayan çocuklarimizla birlikte bu kültürel mirasa sahip çikiyoruz” dedi.

Bergama'nin UNESCO Yildönümü, Uçurtmalarla Kutlandi
Modern tibbin ve eczaciligin merkezi olan ve antik çagin en büyük saglik yurdu Asklepion’un semalari, uçurtmalarla renklendi. Bergama’nin UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ne girisinin 9. yildönümünde, Bergamali çocuklarla birlikte 3. Uçurtma Senligi yapildi. Asklepion Tiyatrosu’nda düzenlenen senlikte ögrenciler tarafindan halk oyunlari gösterileri gerçeklestirildi, ardindan resim yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödülleri takdim edildi. Bergama Kaymakami Avni Oral, Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Bergama Milli Egitim Müdürü Ekrem Ulus, Bergama Antik Kenti Kazi Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Güler Ates ve Bergama Çok Katmanli Kültürel Peyzaj Alani Baskani Dr. Emre Ataberk, daha sonra alanda kurulan resim sergisini gezdi. Etkinlik, uçurtmalarin semalara yükselmesiyle devam etti.

"Kültürel mirasi gelecege aktariyoruz"

Etkinlik hakkinda açiklama yapan Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, “Bergama’miz, Çok Katmanli Kültürel Peyzaj Alani’nda 999. sirada. Bundan 9 yil önce UNESCO Dünya Mirasi Listesi’ne girdi. O günden bugüne pek çok hizmet, yenilik yapildi. Bunu daha senlikli hale getirmek adina 3 yildir çocuklarimizla beraber Asklepion’da uçurtma senligi düzenliyoruz. Uçurtma, özgürlügün ve bagimsizligin simgesidir. Çocuklarimiza hem bu kültürel mirasin farkindaligini anlatabilmek hem de bu mirasin sahibi oldugumuzu aktarmak için uçurtma çok önemli bir imge. Bergama’mizda yasayan çocuklarimizla birlikte bu kültürel mirasa sahip çikiyoruz. UNESCO Alan Baskanligimiz ve Bergama Milli Egitim Müdürlügümüzle birlikte çocuklarimiza bu zenginligi anlatiyoruz ve bu mirasi gelecege aktarabilmek adina bu çalismalari yapmaya devam ediyoruz” dedi.



Hedef, ulusal ve uluslararasi platformlar

Bergama Çok Katmanli Kültürel Peyzaj Alani Baskani Dr. Emre Ataberk ise “Kültürel miras farkindalik çalismalari çerçevesinde uçurtma senligini organize ediyoruz. Senligimizi ulusal ve uluslararasi platformlarda gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarimizin kültürel miras alaninda daha fazla vakit geçirmesini istiyoruz. Bu baglamda çocuklarimiza ayaklarini bastiklari topraklarin ne kadar önemli bir miras oldugunu aktarmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Uçurtmalari uçuran çocuklar, hayatlarinda ilk kez uçurtma uçurduklarini belirterek mutluluklarini dile getirirken, aileleri ise kültürel miras alaninda böyle bir etkinligin yapilmasinin önemini vurguladi.
Kaynak: İHA