Akademiye Katki Saglayan Ögretim Üyeleri Ödüllendirildi

Istanbul Esenyurt Üniversitesi 10. yil etkinleri çerçevesinde düzenlemis oldugu “Bilimsel Etkinlik Ödül Töreni” ile bilimsel yayinlar hazirlayarak akademi dünyasina katki saglayan ögretim üyelerine tesekkür sertifikalari verdi.

Akademiye Katki Saglayan Ögretim Üyeleri Ödüllendirildi
Istanbul Esenyurt Üniversitesi, 10. yil ekinlikleri çerçevesinde bilimsel yayinlar yayinlayarak akademik alana katki saglayan ögretim üyelerine tesekkür etmek adina bilimsel arastirmalara tesvik ödüllü ve sertifika töreni düzenlendi.

Törende özellikle “uluslararasi yayin bölümü ve uluslararasi kitap editörlügü” gibi alanlarda geçen yila göre bir yükselis oldugu belirtildi. Ayni zamanda egitim yolculugunda desteklerini esirgemeyen dis paydaslara da tesekkür belgeleri takdim edildi. Bu çerçevede Mütevelli Heyet Baskani Orhan Özyurt ve Rektör Prof. Dr. Canan Hecer; Esenyurt Ilçe Saglik Müdürü Dr. Oktay Dokuz, Esenyurt Ilçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz ve Esenyurt Belediyesi Kütür Müdürü Hüseyin Yasar’a tesekkür belgelerini takdim etti.

“Yayin sayimizda artis var”

Üniversitelerinin akademik çalismalarinda geçen yildan itibaren artis oldugunu bu yil da ayni artisin devam ettigini ifade eden Rektör Prof. Dr. Canan Hecer, “10. yil etkinlikleri kapsaminda bu yil bilimsel arastirma tesvik ödüllerimize dis paydaslarimizi da davet ettik. Onlarla bir bütün olduk. Hem onlara hem de bilimsel arastirmalara katki saglayan hocalarimiza tesekkür ettik. Yayin sayilarimiz her yil artarak ilerliyor" dedi.

Ögretim üyelerini her alanda desteklediklerini ifade eden Prof. Dr. Hecer, “Yayinlar URAP siralamasinda oldukça önemli. Çok yeni bir üniversiteyiz. Genç bir kadromuz var. Bu siralamaya yeni katildik. Giderek yukarilara dogru tirmaniyoruz. Genç arastirmacilarimiza üniversite olarak elimizden gelen destegi sagliyoruz. Hem önderlik yapiyoruz hem de maddi manevi destekliyoruz. Ileriki yillarda çok daha yukarilarda, hak ettigimiz yerlerde olacagimiza inaniyorum” diye konustu.

Son bir yilda 5 bilimsel yayin yayinlanan üniversitenin önceki rektörü Prof. Dr. Sudi Apak da tesekkür belgesi alanlar arasindaydi. Belgesini Mütevelli Heyet Baskani Orhan Özyurt’un elinden alan Apak, “Üniversitelerin en önemli fonksiyonlarindan biri bilimsel yayin yayinlamaktir. Üniversitelerin siralamasini belirleyen yayinlardir. Bu konuda gayretlerimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA