Tip Fakültesi'nde Yemin Töreni Heyecani

EBYÜ Tip Fakültesi öglencileri, mesleklerine ilk adimi atmanin heyecanini yasadilar.

Tip Fakültesi'nde Yemin Töreni Heyecani
Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen Tip Fakültesi Mezuniyet Töreni’ne Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Basibüyük, Prof. Dr. Çagri Çirak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Tip Fakültesi Dekani Abdülmecit Kantarci, Tip Fakültesi ögretim elamanlari, kamu, kurum ve kurulus müdürleri, akademisyenler, yeni mezunlar ve aileler katildi.

Deprem felaketinde hayatini kaybeden vatandaslar adina gerçeklesen Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan mezuniyet töreni, Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi, Müzik Egitimi ABD ögretim elemanlari ve Tip Fakültesi 2. sinif ögrencisi Begüm Cemile Çalayer’in mini konseri ile devam etti.

Törende daha sonra 10’ncu dönem mezunlarini temsil eden fakülte dönem birincisi Dr. Nehar Sahin konusma yapti. Sahin, doktorluk mesleginin kutsalligina deginerek, bu süreçte kendisine destek veren ailesi ve degerli hocalarina tesekkürlerini belirtti.

Dekan Kantarci, yaptigi konusmada EBYU Tip Fakültesi’nin egitim ve saglik hizmetleri arsinda önemli bir yer edindigini dile getirerek, fakültenin ülkenin önemli tip egitim kurumlari arasinda yer aldigini söyledi.

Dekan Kantarci, son olarak hekimligin kutsal bir meslek oldugunu ve bu yil onuncu mezunlarin bu kutsal meslege basari ile adim attigini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Akin Levent, asrin felaketinde hayatini kaybeden vatandaslarimizi anarak konusmasina basladi.

Ögrencilerin heyecanini paylastigini ifade eden Rektör Levent “bu asamaya gelene kadar birçok zorlu yoldan geçtiniz. Çok emek verdiniz, uykusuz geceler geçirdiniz, fakat bugün bunlarin karsiligini aliyorsunuz “dedi.

Ögrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Levent: “ Mesleginizi sevin, hastalarinizla güçlü bir iletisim kurun, alaninizdaki yenilikleri takip edin ve kendinizi sürekli gelistirin” ifadelerini kullandi. Ögrencilerin ailelerine de desteklerinden dolayi tesekkürlerini ileten Rektör Levent, ögrencilere meslek hayatlarinda basarilar dileyerek, genç doktorlari tebrik etti.

Açilis konusmalarinin ardindan Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Abdülmecit Kantarci’nin ulusal ve uluslararasi akademik basarilarindan dolayi Rektör Prof. Dr. Akin Levent, plaket takdiminde bulundu. Üniversite ve Tip Fakültesi’ne katmis oldugu akademik degerden dolayi tesekkür eden Rektör Levent, Dekan Kantarci’ya çalismalarinda basarilar diledi.

Mezuniyet töreni, Tip Fakültesi’nden mezun olan ögrencilere diplomalarinin ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti. Program, yemin töreni, mezun olan ögrencilerin toplu fotograf çekimi ve kep atmalariyla son buldu.
Kaynak: İHA