'Tarih Yazan Çocuklar' Etkinlikleri Sona Erdi

Diyarbakir Valiligi himayesinde Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi ve Il Millî Egitim Müdürlügü koordinasyonunda baslatilan “Tarih Yazan Çocuklar” projesinin ilk ayagi tamamlandi.

'Tarih Yazan Çocuklar' Etkinlikleri Sona Erdi
Diyarbakirli çocuklarin sanal ve sahte kahramanlar yerine tarihe mal olmus degerli sahsiyetleri tanimalari ve milli bilinç kazanmalari amaciyla gerçeklestirilen projede kitaplardan etkinliklere, mektuplardan tiyatro gösterimlerine kadar birçok çalisma yer aldi.

Proje kapsaminda Diyarbakir’daki tüm okullarda ögrencilere okutulmak üzere 100 tarihi sahsiyetin hayati ve hikayelerinin yer aldigi kitaplar dagitildi. Pilot bölge seçilen Baglar ilçesinde 8 okulda ise ögrencilerin okudugu karakteri canlandirdigi etkinlikler düzenlendi.

Bagcilar Mahallesinde yer alan Ali Kusçu Ilkokulunda baslayan proje, Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde bulunan Arif Eminoglu Ilkokulunda yapilan etkinlikle sona erdi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikle çocuklar okuduklari kahramanlarin karakterlerine bürünüp canlandirmalar yaparak hem ögrendiklerini sergiledi hem de eglenceli vakit geçirdi. Etkinlikte, çocuklarin kahramanlardan etkilenerek yaptigi ürünler sergilendi.

“Tarih yazan çocuklar yetisecek”

Diyarbakir’in Anadolu’da medeniyetin kapilarini açan bir sehir oldugunu söyleyen Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Çok güzel insanlarimiz yetisti. Bize tarihi kitaplari önemli bir miras olarak biraktilar. Bundan sonra bu sehirde çok güzel degerler, tarih yazan çocuklar yetisecek. Ahmed Arif, Cahit Sitki Taranci, Sezai Karakoç, Ali Emiri ve niceleri gibi. Bu sehir hep deger yetistirdi bundan sonra da yetistirmeye devam edecek” dedi.



Çiftçi, projenin önemine vurgulayarak 100 büyük sahsiyeti çocuklara uygun bir sekilde anlattiklarini ifade etti.

100 tarihi sahsiyetten 12’sinin Diyarbakirli oldugunu belirten Çiftçi, sunlari kaydetti:

“Çocuklarimiz proje sayesinde bu degerlerimizi taniyacak. Yabanci kültürün, popüler kültürün etkisinden kurtularak gerçek degerlerimizi, medeniyetimizi, kültürümüzü, medeniyetimizin ahlaki degerlerini, örfünü adetini bu proje sayesinde ögrenecek.”

Proje kapsaminda 170 bin kitap dagitilacagini ve projeyi büyüterek devam ettireceklerini aktaran Çiftçi, “Bu projeyle çocuklarimiza çok daha verimli bir gelecek hazirlama noktasinda önemli bir adim teskil etmis olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA