Selin Vurdugu Denizli'de Aci Tablo Gün Agarinca Ortaya Çikti

Denizli’de dün etkisini gösteren yagmurun ardindan, selin vurdugu mahallelerde ortalik göle döndü. Gün agarinca ortaya çikan aci tabloda dere yataginda bulunan oteller enkaz yiginina dönerken, ekipler seferber oldu.

Selin Vurdugu Denizli'de Aci Tablo Gün Agarinca Ortaya Çikti
Türkiye’nin bazi illerinde meydana gelen sel, Denizli’de de hayati olumsuz etkiledi. Kisa sürede süratle yagan yagmurun ardindan dereler tasti, yollarda su birikintisi oldu, bazi evleri ise su basti. Selin en siddetli yüzünü gösterdigi noktalardan biride turizm cenneti Karahayit ve yakininda bulunan Uzunpinar ile Akköy Mahallesi oldu. Rakimi yüksek noktalarda bulunan mahallelerin derelerinden akan azgin sular, birlestigi noktada tasarak agaçlari bile devirip ilerledi.

Dere kenarinda bulunan oteller sular altinda kalirken, evlerini su basan vatandaslar kendini disari atti. Birçok hayvanin telef oldugu ögrenilen bölgeye jandarma, Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesine bagli ekipler giderek yardima kostu. Burada vatandasa yardim eli uzatan ekipler, tasan derenin getirdigi olumsuzluklari geceden baslayarak temizlemeye basladi.

Çamur olan yollar ile birlikte su basan evleri tahliye eden ekipler, sabah kadar çalisarak bölgeyi eski haline getirmeye ugrasti. Gün agarinca ortaya çikan içler acisi bir manzarayla karsilasilirken, bölge dron ile görüntülendi.

“Agaç kökleri yerlerinden çikti”

Nasil oldugunu anlayamadiklarini belirten bölge halkindan Hüseyin Çibik, “Dün burada çok fazla yagis vardi. Asiri yagisin ardindan yavas yavas bir anda yukaridan sel geldi. Gelen selle birlikte belediye personelleri falan hepsi buradaydi. Simdi de arkadaslar tek tek geliyor. Yukari mahallede de afetin büyük oldugu belirtiliyor. Asagi mahallede büyük bir hasar var. Bu yol güzergahi üzerinde tarlalarin, bahçelerin hepsini su basti. Birçok yerde hayvanlar telef oldu. Yani 3-4 gündür devam eden yagisla birlikte sikintilar biraz fazla oldu. Dogumarmara, Gözler ve birkaç mahallenin birlesimiyle burasi bir anda sel olmasina sebep oldu. Agaçlar ve taslar dereyi kapatti, agaç kökleri yerlerinden çikti. 20-30 yillik agaçlar dayanamadi. Burada kalanlar içerde olmamasi olasi bir felaketi önledi. Içeride olsalardi kurtulma sanslari çok zordu” dedi.



“Evimin içi çamur doldu”

Selden magdur olan Erol Demir, “Yukaridaki mahallelerden sel geldi. Komple buralarda baglar, bahçeler ve evler her yeri su basti. Baskanimiz sag olsun yardimci oluyor. Ekipler çalismalarina devam ediyor. Allah bundan kötüsünü vermesin. Evimin içi çamur doldu. Bahçemiz, ahirimiz tamamen çamur ve su doldu, temizleme çalismasi devam ediyor” diye konustu.



“Hayvanlarim telef oldu”

Selin geldiginden haberleri olduktan sonra hayvanlarini kurtarmaya çalistiklarini fakat basarili olamadiklarini ifade eden Mehmet Ali Sat, “Gelen sel maalesef evleri basti. 8 tane koyunumdan 5 tanesi telef oldu. Yem, saman çamurda kaldi. Yagmur burada az oldu ama yukarilarda yagan yagmur oradan toplandi. Yukaridaki köylerden haber verdiler ‘sel geliyor’ diye koyunlari çikarirken komsularin oraya tasidim. Çikaramadigim koyunlarim telef oldu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA