SAT Komandolarinin Helikopter Destekli Harbe Hazirlik Egitimi Nefes Kesti

Türkiye’nin ilk ve tek deniz komando birligi olan Su Alti Taarruz Komutanligi (SAT), helikopter destekli Harbe Hazirlik Idame Egitimi gerçeklestirdi. Gerçek silah ve mermilerin kullanildigi egitimlerde ele geçirilen gemiye baskin yapip, sualtinda ilerleyen komandolar hedefe atis yapti. Ormanda kesif yapip atis yapan SAT timlerinin nefes kesen egitimi havadan görüntülendi.

SAT Komandolarinin Helikopter Destekli Harbe Hazirlik Egitimi Nefes Kesti
Türkiye’nin ilk ve tek deniz komando birligi olan Türk Silahli Kuvvetlerinin Özel Kuvvetler Komutanligi’na bagli Su Alti Taarruz Komutanligi (SAT), basarili görevler icra ediyor. SAT Komandolari son teknolojileri her zaman en üst seviyede kullaniyor. Yüksek görev bilincine sahip olan komandolar " Ben degil biz " anlayisiyla her türlü zorlugun üstesinden geliyor. SAT timleri, havadan, karadan, denizden, sualtindan düsman topraklarina sizarak, kara hedeflerine veya su üstü hedeflerine taarruzlar ile kesif, gözetleme ve istihbarat toplama görevleri icra ediyor. Komandolar, her türlü silahla atis egitimlerini, uzman nisanci atis egitimlerini görevlerine yönelik senaryolara uygun sekilde yapiyorlar. Gece gündüz aldiklari zorlu egitimlerle her zaman göreve hazir halde bekliyorlar.

11 ay süren zorlu egitimden geçiyorlar

11 ay süre ile dalis, parasüt, hava harekati, deniz harekati, kara harekati, kapali mahalde harekat gibi fizik kondisyon egitimleri alan Deniz Kuvvetleri Komutanligi mensubu subay ve astsubaylar zorlu bir egitim sürecinden geçiyor. Fiziki kondisyon yeterliliklerini saglayan subay ve astsubaylar kursu basariyla bitirmeleri halinde SAT Komandosu olmaya hak kazaniyorlar.

SAT Komandolarindan nefes kesen egitim

SAT Komandolari, harbe hazirlik Idame egitimleri çerçevesinde Keskin Nisanci ve Keskin Nisanci Atis Egitimi, Gemi Zapt ve Müsadere Egitimi, Sualtindan kapali devre intikali ile sahilde bulunan hedeflere istinaden atis, Küçük birlik taktikleri Egitimi ve Yakin Muharebe Egitimleri yapti. Egitimler gerçek mermiler kullanarak yapildi.

SAT Komandolarin egitimi nefes kesti

Komandolar, helikopterden inerek kaçirilan bir gemiye baskin egitimi yapti. Hedeflerle belirlenen gemiye baskin yapildi. Gemi güvertesine ses bombasi atilarak içeri girildi ve gemi kontrollü bir sekilde ele geçirildi. Daha sonra su altinda ilerleyen balik adamlar yüzeye çikip hedefe atis yapti. Yakin Muhabere egitimlerinde ve keskin nisanci atis egitimlerinde her noktayi tam isabetle vurdular. Ormanda kesif yapan komandolari egitim kapsaminda karsilastiklari düsmanlara karsi atis yapti.

Yapilan egitimler hakkinda bilgi veren SAT Tim Komutani, "SAT Komutanligi personeli yüksek harbe hazirlik seviyesini muhafaza etmek maksadiyla egitimlerine araliksiz olarak devam etmektedir. Bugün harbe hazirlik Idame egitimleri kapsaminda, keskin nisanci ve keskin nisanci atis egitimi, gemi zapt ve Müsadere Egitimi, Sualtindan kapali devre intikali ile sahilde bulunan hedeflere istinaden atis, Küçük birlik taktikleri Egitimi ve Yakin Muharebe Egitimleri icra edilmistir" dedi.

SAT Komandolarinin görevlerinden bahseden SAT Tim Komutani, "SAT Özel Ihtisasli Personel: Sualti Taarruz Özel Ihtisas kursundan mezun olmus, verilecek göreve istinaden denizden, karadan ve havadan intikal yöntemlerini kullanarak Özel Harekat icra etmek üzere egitilmis teçhiz edilmis ülkemizin tek Deniz Komando ünsiyetlerine haiz personeldir. SAT timleri muhasima ait savunma, tespit, teshis ve taarruz imkanlari hakkinda kesif yapmak ve istihbarat toplamak, bunlarin faaliyetlerini sekteye ugratmak ile kara ve deniz harekat sahasinda görev icra etmektedir. Bu kapsamda, kiyi birlikleri, sahil, üs ve tesisleri, yüzer unsurlar ve tespit edilecek kritik hedeflere karsi konvansiyonel olmayan harp teknik ve teknik ve taktikleri kullanarak müstakil Deniz Özel Harekat ve diger unsur, birlik, kuvvetlerle müsterek, taarruz görevlerini icra etmektedir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA