Mayis Ayinda Medyada En Çok Konusulanlar Belli Oldu

Medyada en çok konusulan haber basliklari arastirildi. 1-31 Mayis tarihleri arasinda 15 bini askin gazete, dergi, TV kanallari ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içeriklerin çikarildigi arastirmada, ilgili içeriklerde medyaya binlerce haber yansidi. Mayis ayinda en çok seçimler konusuldu.

Medya takip kurumu Ajans Press, medyada en çok konusulan haber basliklarini çikardi. Ajans Press’in 1-31 Mayis tarihleri arasinda 15 bini askin gazete, dergi, TV kanallari ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çikardigi arastirmada, ilgili içeriklerde medyaya binlerce haber yansidi. Mayis ayindan en çok seçimler konusulurken, siyaset Mayis’ta öne çikan baslik oldu.

Mayis ayinin en çok konusulan haber içerikleri söyle:

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, 7 Mayis’ta Erzurum’da yaptigi miting esnasinda bir grubun tasli saldirisina ugradi.

Cumhurbaskani adaylarindan Muharrem Ince seçim öncesinde adayliktan çekildigini açikladi.

Ikinci tura kalan Cumhurbaskanligi Seçimleri’nde Sinan Ogan Cumhur Ittifaki’ni, Zafer Partisi ise Millet Ittifaki’ni destekleme karari aldi.

14 Mayis’ta yapilan genel seçimlerden Cumhur Ittifaki zaferle çikti. Ikinci tura kalan Cumhurbaskanligi Seçimleri’nde ise Recep Tayyip Erdogan oylarin yüzde 52,18’ini alarak tekrar cumhurbaskani seçildi.

Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik istifa etti.

Fransa’da düzenlenen 6’nci Cannes Film Festivali’nde, Nuri Bilge Ceylan’in yönetmenligini yaptigi ’Kuru Otlar Üstüne’ filmindeki rolüyle ’En Iyi Kadin Oyuncu Ödülü’nü alan Merve Dizdar aldi.

Müzik dünyasinin önemli isimlerinden Tina Turner yasamini yitirdi.

Ankaragücü’nü deplasmanda 4-1 maglup eden Galatasaray Süper Lig’de 23. Sampiyonluguna ulasti.

Bir süredir Parkinson hastaligi nedeniyle tedavi gören, eski ekonomiden sorumlu devlet bakani Kemal Dervis hayatini kaybetti.

Sampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ile Inter Istanbul’da kozlarini paylasacak.

Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardindan tahta çikan Kral Charles’in taç giyme töreni gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA