Karasu Nehri Tasti, Ekili Tarlalar Sular Altinda Kaldi

Erzincan’in Tercan ilçesine bagli Kargin Beldesinde Karasu Nehri’nin tasmasi sonucu ekili tarim arazileri sular altinda kaldi.

Karasu Nehri Tasti, Ekili Tarlalar Sular Altinda Kaldi
Yaklasik 1 haftadir aralikli devam eden saganak yagislar nedeniyle Erzincan’dan geçen Karasu Nehri’nin debisi artti, kuruyan dereler sel sulariyla tasti. Erzurum Dumlu Dagi’ndan dogan, Erzincan’dan geçerek Murat Nehri’yle birlesip Firat Nehri’ni olusturan Karasu Nehri’nin artan su seviyesi sonrasi olusan taskinlarda ekili tarim arazileri sular altinda kaldi.

Konu ile alakali açiklamada bulunan Kargin Belde Belediye Baskani Zafer Kaya, devletin tüm imkanlariyla seferber oldugunu belirterek, “Bölgemizde uzun zamandir devam eden yagislar neticesinde Karasu Nehrinde tasma ve yükselme oldu. Dolayisiyla yükselme sonucu bazi bölgelerimizde ki ekili tarim arazileri seker pancari gibi, arpa, bugday, patates, yonca gibi mahsuller su altinda kalmistir. Erzincan Valiligi koordinesinde gerekli çalismalar baslatilmistir. Ilçe Kaymakamligi, DSI, Tarim Ilçe Müdürlügü, AFAD bölgemizde bir çalisma baslatmis olup konuyla alakali gerekli girisimlere baslamislardir. Fakat Karasu Nehrinin yüksek olmasi nedeniyle su altinda kalan ekili alanlara herhangi bir sey yapilamamaktadir. Dolayisiyla suyun debisinin düsmesi sonucunda insallah kisa zaman içerisinde ekili alanlar ve su altinda kalan mahsuller kurtarilmaya çalisilacaktir. Magdur olan vatandaslarimizin da Ilçe Tarim Müdürlügü tarafindan tek tek tutanaklar tutunarak onlarla ilgili de çalisma yapilacaktir. Malum yagislarin çok yagmasi, Karasu Nehrinin yükselmesi sonucu bölgemizde bir afet meydana gelmistir. Insallah kisa süre içerisinde devletin tüm organlariyla birlikte bunun üstesinden gelecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA