Izmir'de CHP'li Belediye Baskan Yardimcisi'ndan Muhtara Dayak

Izmir’de CHP’li Çigli Belediyesi Baskan Yardimcisi Ali Riza Koçer’in, Ugur Mumcu Mahallesi Muhtari Hidir Isik’i küfürler savurup darbettigi iddia edildi. Park yenileme çalismalari esnasinda agaçlarin kesilmesine karsi çiktigi için darbedildigi öne sürülen ve olay anini anlatan Hidir Isik, darp raporu aldiktan sonra emniyete giderek Koçer hakkinda sikayetçi oldu.

Izmir'de CHP'li Belediye Baskan Yardimcisi'ndan Muhtara Dayak


Olay dün Çigli Ugur Mumcu Mahallesi Muhtarligi bitisiginde bulunan parkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Çigli Belediye Baskan Yardimcisi Ali Riza Koçer, belediye ekipleriyle birlikte yenilenmesi planlanan parka giderek, agaçlarin kesilmesi ve oyun parkinin kaldirilmasi talimati verdi. Ekiplerin bölgede bulundugu esnada park yakininda bulunan kahvehanede bulunan mahalle halki, duruma tepki gösterdi ve olanlari Ugur Mumcu Mahallesi Muhtari Hidir Isik’a bildirdi. Muhtar Isik ise telefonla Koçer ile konusurken gerginlik yasarken daha sonra parka gitti.

Korumasina ’Alin bunlari’ demis

Muhtar Hidir Isik’in parka gitmesinin ardindan vatandaslar Koçer’e tepki gösterirken bu esnada Koçer’in korumasina vatandaslari göstererek ’Alin bunlari’ demesi gerginligi tirmandirdi. Vatandasi korumanin elinden almaya çalisan Hidir Isik, iddiaya göre Ali Riza Koçer’in yumruk darbesiyle yere yigildi. Yerde fenalik geçiren Hidir Isik’a tekme atan Koçer, bir yandan da kendisine küfür ve hakaret etti. Vatandaslarin yasanan arbedeye tepki göstermesi sonrasi belediye ekipleri ve Koçer’in arabaya binerek olay yerinden uzaklastigi ögrenildi.

Darp raporu aldi, sikayetçi oldu

Yasananlarin ardindan hastaneye giden Muhtar Isik, darp raporu alarak emniyete gitti. Daha sonra ise Koçer hakkinda savciliga giderek suç duyurusunda bulundu.

"Gece agridan uyuyamadim"

Yasanan anlari anlatan Ugur Mumcu Mahallesi Muhtari Hidir Isik, "Parkin yenilenmesi ile ilgili bir çalisma vardi ve ben de halki bilgilendirelim, agaçlar kesilmesin diye bir çagrida bulunmustum. Sonra kahvede oturan vatandaslar sabahin erken saatlerinde parktaki oyuncaklarin söküldügünü bana telefonla bildirdiler. Daha sonra ben Baskan Yardimcisi Ali Riza Koçer ile telefonda görüstüm ve bana hos olmayan seyler söyledi.

Ben 64 yasinda, 5 torun sahibi, Çigli kamuoyunun da iyi tanidigi birisiyim. Koçer bana ’evladim, yavrum’ diyerek asagilayici bir dil kullandi. Ben de konusmasinin kendisine yakismadigini güzel bir sekilde söyledim. Sonra ben parka gittigimde Ali Riza Koçer’in de orada oldugunu gördüm. Kendisi benim hem hemsehrim hem de yasça büyügüm birisi. O esnada vatandas kendisine tepki gösterince korumasina onu almasina yönelik direktif verdi. Korumasi da adamin kolundan çekip tutarken ben vatandasi kurtarmaya çalistim. O an Koçer bana bir yumruk atti ve sirt üstü yere düstüm. Ben zaten geçmiste kalp krizi geçirdim ve rahatsizliklarim vardi. Ben yerdeyken de vücuduma tekmeler atti. Benim agzimdan ne ona ne de korumasina yönelik kötü bir cümle çikmamisti. Benim mahalle halkindan iki sahidim de var. Koçer, beni darbederken de anneme ve esime yönelik agza alinmayacak küfürler etti. Burnumda bir çatlak var ve komsular beni arabasiyla hastaneye götürdüler. Sonra darp raporunu da alarak emniyete gidip sikayetçi oldum kendisinden. Bir belediye baskan yardimcisi kalkip da muhtara vurup sonra da vurdugunu inkar edecek kadar çirkinlik yapmamali. Kendisi ve korumasi da benden sikayetçi olmus. Orada belki de koruma ve belediye çalisanlari olmasa, Koçer beni darbetmeye devam edecekti. Ben yerden kalkamadim, böbrek agrisindan karin agrisindan gece uyuyamadim. Keske yasanmasaydi. Hukuki yoldan hakkimi arayacagim; adalete güveniyorum" açiklamasinda bulundu.

Koçer’in ifadesi ortaya çikti: "Ne sekilde yere düstügünü görmedim"

Öte yandan olayin ardindan emniyete giderek ifade veren Çigli Belediye Baskan Yardimcisi Ali Riza Koçer’in, olay anini hatirlamadigini söyledigi ögrenildi. Koçer’in, emniyetteki ifadesinde, "Ilçemiz sinirlari içerisinde bulunan Ugur Mumcu Mahallesi’nde Ugur Mumcu Parki bulunmaktadir. Bundan önce gerek mahalle sakinleri gerekse Mahalle Muhtari Hidir Isik, birçok kez belediyemize gelerek mahallelerinde bulunan parkin yeniden yapilandirmasini talep ettiler. Bu konu hakkinda çok sayida talep olunca belediye baskani ile istisare yaparak parkin yenilenmesi, daha modern hale getirilmesi yönünde karar aldik. Bu kararla ilgili isin uzmanlarina proje çizdirdiler. Bu projede park içinde bulunan demir çami diye tabir edilen ve saglik açisindan faydasi olmayan agaçlarin yerine daha faydali agaçlarin dikilmesi planlandi. Yine park içinde bulunan çocuk oyun alanlarinin ve saglik aletlerinin yenilenerek daha modern hale getirilmesi planlandi. Belediyenin bu sekilde proje hazirlattigini duyan Muhtar Isik, mahalle sakinlerine cep telefonlari üzerinden “degerli mahalle sakinleri, Çigli Belediyemiz mahallemizdeki tek nefes alacagimiz ve gölgesinde oturacagimiz Ugur Mumcu Parki’ni yenilemek istiyor. Bu nedenle parktaki çam agaçlarinin tamamini kesip yerine baska agaç dikecekmis. Ben de mahalle halkina duyurmak istedim. Kaldi ki mahallede park yapilacak baska bir alan olmasina ragmen bilginiz olsun selamlar” seklinde mesaj göndererek mahalle sakinlerini tarafimiza karsi tahrik etmeye çalisti. 31 Mayis sabah saatlerinde proje çerçevesinde Ugur Mumcu Parki’nda yenileme çalismalarina baslandi. Ben de ayni gün saat 10.20 siralarinda yapilan çalismayi kontrol amaciyla yanimda bulunan polis koruma arkadasimla beraber parka gittik. Ben park içinde bulunan isçilerin çalismasini denetledigim sirada Muhtar Isik, hemen karsi tarafta bulunan muhtarlik binasi yaninda bekliyordu. Yaninda da mahalleli oldugunu tahmin ettigim 4-5 kisi vardi. Daha sonra muhtar ve yanindakiler yanima gelerek, ’Burada agaç kesemezsiniz, defolup gidin ekibinle beraber, burayi size yedirtmeyiz’ tarzinda beyanlarda bulundu ve ayni sahislar ve muhtar ’S gidin, o. ç.’ seklinde küfür edip üzerime dogru yürüdüler. Bu esnada yanimda bulunan korumam araya girerek sahislari engelledi. Daha sonra orada çalisan isçiler de araya girdi ve sahislarin bana saldirmasini engelledi. Bu esnada bir arbede yasandi ve bu sirada muhtarin yere düstügünü gördüm. Muhtarin ne sekilde yere düstügünü görmedim. Ben yapmis oldugum kamu görevini engellemeye çalisan, engelleme sirasinda bana hakaret edip tehditte bulunan Muhtar Isik ve yanindakilerden sikayetçiyim. Ayrica olay sirasinda benim hiç kimseye müdahalem veya sözlü bir eylemim olmamistir. Benim can güvenligi tehlikem olmasina ragmen uzaklastirma ve baska bir talebim yoktur" dedigi ögrenildi.

Olayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA